Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar vienas fiasko: belgų policija pamiršo perduoti informaciją apie tai, kur slapstosi S.Abdeslamas

Belgijos miesto Mecheleno policija dar gruodį žinojo, kur gali slapstytis pagrindinis įtariamasis dėl Paryžiaus teroro aktų Salahas Abdeslamas. Tačiau policininkas pamiršo perduoti šią informaciją atitinkamiems pareigūnams.
Salahas Abdeslamas ir Hamza Attou
Salahas Abdeslamas ir Hamza Attou / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Mecheleno miesto policijos vadovas Yvesas Bogaertsas tai patvirtino spaudos konferencijoje penktadienį, skelbia Belgijos „De Morgen“.

„Deja, mano komandoje buvo padaryta klaida, – sakė jis. – Nepriekaištingai iki šiol dirbęs mano kolega pamiršo perduoti informaciją iš S.Abdeslamo bylos.“

Mecheleno policijai apie S.Abdeslamo buvimo vietą pranešė įtariamo teroristo sūnėnas Abidas Aberkanas, gyvenantis Molenbeko rajone Briuselyje. Policija užpildė ataskaitą apie tai gruodžio 7 dieną – buvo praėjusios trys savaitės po teroro aktų Paryžiuje, per kuriuos žuvo 130 žmonių.

Ši informacija turėjo būti perduota Antverpeno prokuratūrai, iš ten – federalinei policijai. Tačiau to padaryta nebuvo.

„Informacija nebuvo nuslėpta specialiai“, – tikino policijos vadovas.

S.Abdeslamas buvo sučiuptas tik praėjusią savaitę. Įtariama, kad jis per šiuos kelis mėnesius rengėsi teroro aktams Briuselyje. Išpuolius antradienį įvykdę teroristai taip pat yra susiję su S.Abdeslamu.

Ši žinia apie informacijos neperdavimą dar ryškiau atskleidė milžiniškas Belgijos saugumo aparato problemas. Vien Briuselyje policijos pajėgos yra padalintos į šešias skirtingas policijos struktūras.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Salahas Abdeslamas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Salahas Abdeslamas

Molenbeko – rajono, kuris vadinamas Europos džihadistų irštva – merė Françoise Schepmans CNN sakė, kad Belgijoje nėra jokio bendradarbiavimo tarp vietos ir federalinės policijos.

„Jie neprivalo su manimi kalbėti apie savo tyrimą“, – sakė jis, kalbėdamas apie policijos pajėgas skirtinguose rajonuose.

Ketvirtadienį taip pat paaiškėjo, kad pareigūnai sulaikytą S.Abdeslamą iki antradienio išpuolių Briuselio oro uoste ir metro klausinėjo vos vieną valandą.

Įtariamojo advokatas tvirtina, kad jo klientas nežinojo apie teroro aktus Briuselyje, tačiau prokurorai teigia turintys įrodymų, kurie jį sieja su kruviniausia diena Belgijoje per pastarąjį pusę amžiaus. S.Abdeslamo pirštų atspaudai buvo rasti bute, kuri išnuomojo vienas iš Briuselio savižudžių sprogdintojų – Khalidas El Bakraoui.

Ketvirtadienį Belgijos vidaus reikalų ir teisingumo ministrai pasisiūlė atsistatydinti, kai paaiškėjo, kad Turkija Ibrahimą El-Bakraoui praėjusiais metais buvo sulaikiusi Sirijoje ir deportavo, apie jo ryšius su terorizmu įspėjusi Belgiją. Belgijos premjeras atsisakė priimti ministrų atsistatydinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius