Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES sienų apsaugos agentūra skundžiasi: pabėgėlių tiek, kad trūksta pareigūnų

Europos Sąjungos sienų apsaugos agentūra „Frontex“ prašė sustiprinti jos pajėgas per rekordinį migrantų antplūdį, bet Bendrijos narių atsiųsti pareigūnai sudarė tik mažiau negu pusę jos prašyto skaičiaus, agentūros laikinasis vadovas sakė ketvirtadienį duotame interviu.
Migrantai
Migrantai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Spalio pradžioje pateikėme naują prašymą suteikti išteklių – šįkart daugiausiai žmogiškųjų išteklių operacijoms Graikijoje ir Balkanuose iki sausio pabaigos“, – „Frontex“ vadovo pareigas einantis Gilis Ariasas sakė Ispanijos dienraščiui „El Mundo“.

„Nors pakartojome tą prašymą – taip pat per Europos Komisiją – iki šiol šalys narės skyrė tik 40 proc. prašytų išteklių“, – pridūrė jis.

„Frontex“ praeitą mėnesį nurodė, kad jai reikia 775 papildomų sienų apsaugos pareigūnų, kurie padėtų tvarkytis su precedento neturinčio pabėgėlių ir migrantų srauto, žmonėms masiškai bėgant iš karų, neramumų ir skurdo krečiamų Artimųjų Rytų, Afrikos ir Pietų Azijos valstybių.

Ši agentūra, kurios būstinė yra įsikūrusi Varšuvoje, koordinuoja patruliavimą ir renka žvalgybos duomenis prie ES išorinių sienų.

Praeitą savaitę „Frontex“ nurodė, kad nuo šių metų pradžios buvo užfiksuota apie 800 tūkst. „neteisėtų patekimų“ į Europos Sąjungos teritoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius