Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 03 /22:32

George'o Floydo byla: kaltinimai pareikšti visiems vyro mirtimi pasibaigusiame sulaikyme dalyvavusiems pareigūnams

Minesotos valstijos generalinis prokuroras Keithas Ellisonas apsunkino kaltinimus George'o Floydo mirtimi kaltinamam buvusiam policijos pareigūnui Derekui Chauvinui iki antro laipsnio žmogžudystės. Taip pat trečiadienį kaltinimai pareikšti ir kitiems trims pareigūnams, dalyvavusiems incidente, rašo CNN.
George'as Floydas
George'as Floydas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

G.Floydo šeimos advokatas Bejnaminas Crumpas savo tviterio paskyroje pranešė, kad mirusiojo šeimyna yra patenkinta dėl naujų kaltinimų.

VIDEO: Kaltinimai pareikšti visiems George'o Floydo nužudyme dalyvavusiems pareigūnams

Pagal Minesotos įstatymus, trečio laipsnio žmogžudystė yra tuomet, kai asmeniui atimama gyvybė „vykdant pavojingą kitiems asmenims veiklą“ į gyvybę neatsižvelgiant, tačiau neturint intencijų užmušti kitą asmenį. Antro laipsnio žmogžudystė yra rimtesnis kaltinimas – kai asmuo valingai atima kito žmogaus gyvybę, tačiau iš anksto to neapgalvojęs.

Nepriklausomų tyrėjų po George'o Floydo mirties atliktas jo kūno tyrimas atskleidė, kad neginkluotas afroamerikietis vyras mirė nuo „spaudimo sukelto dusulio“.

VIDEO: Jautrioje kalboje George'o Floydo dukros mama nesulaikė ašarų ir sunkiai rinko žodžius

Afroamerikiečio George'o Floydo nužudymas Mineapolyje išprovokavo protestus JAV – jį sulaikytą uždusino keliu kaklą prispaudęs policininkas. Socialinius tinklus apskriejusiame vaizdo įraše matyti, kaip G.Floydas sako „Negaliu kvėpuoti“ – ši frazė tapo vienu iš protestų šūkių.

Demonstracijos, prasidėjusios Mineapolyje, išsiplėtė į kitas valstijas, prieš policijos smurtą Jungtinėse Valstijose protestavo žmonės įvairiose pasaulio šalyse.

VIDEO: Žiaurumu pratrūkę protestai JAV toliau kelia chaosą: kas įžiebė visuomenės pyktį – priežastys ir pasekmės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius