Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įkalintas narkotikų karalius J.Guzmanas prašo Meksikos prezidento pagalbos

Liūdnai pagarsėjęs narkotikų karalius Joaquinas Guzmanas pravarde „El Chapo“ kreipėsi į Meksikos prezidentą, prašydamas pagalbos dėl JAV kalėjime patiriamų „psichologinių kančių“, antradienį pranešė jo advokatas.
Prieš septynerius metus suimtas Joaquinas „El Chapo“ Guzmanas
Prieš septynerius metus suimtas Joaquinas „El Chapo“ Guzmanas / „Reuters“/„Scanpix“

„Per šešerius metus, kuriuos Joaquinas praleido Jungtinėse Valstijose, jis nematė saulės“, – sakė Meksikoje gyvenantis Sinaloa kartelio įkūrėjo teisinis atstovas Jose Refugio Rodriguezas.

Žinutė, vadinama SOS, buvo perduota per vieną iš J.Guzmano advokatų Jungtinėse Valstijose ir jo šeimą, sakė J.R.Rodriguezas.

J.Guzmanas tik tris kartus per savaitę išleidžiamas į lauką, į nedidelę teritoriją, kur jis „negauna saulės“, ir turi mažiau pasimatymų ar telefono skambučių nei kiti kaliniai, sakė advokatas interviu radijui „Radio Formula“.

„Jis kenčia psichologines kančias“, – sakė jis ir pridūrė, kad saulės trūkumas taip pat kenkia nuteisto narkotikų prekeivio fizinei sveikatai.

J.Guzmanas nori, kad prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras atkreiptų dėmesį į įtariamus procedūrinius pažeidimus, padarytus 2017 metais, kai jį išdavė tuometinė vyriausybė, pridūrė J.R.Rodriguezas.

Meksikos ambasada Vašingtone antradienį socialiniame tinkle „Twitter“ patvirtino, kad sausio 10 dieną gavo J.R.Rodriguezo elektroninį laišką.

Meksikos užsienio reikalų ministras Marcelo Ebrardas, neminėdamas elektroninio laiško turinio, sumenkino tikimybę, kad vyriausybė galėtų užtarti liūdnai pagarsėjusį narkotikų prekeivį.

„Jis ten atlieka bausmę, jam paskirta bausmė, – žurnalistams sakė ministras. – Taigi, atvirai kalbant, nematau jam jokių galimybių, tačiau ketinu tai peržiūrėti su prokuratūra.“

„El Chapo“ Jungtinėse Valstijose atlieka laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę, skirtą 2019 metais už prekybą narkotikais, pinigų plovimą ir nusikaltimus, susijusius su ginklais.

Šį mėnesį Meksikos saugumo pajėgos suėmė vieną iš jo sūnų, Ovidio Guzmaną. Per operaciją įvyko dramatiškas susišaudymas Kuljakano miesto oro uoste, žuvo 29 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius