-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IS propaganda susiviliojusios Austrijos paauglės buvo žiauriai prievartaujamos ir nužudytos

Austrijos moksleivė Samra Kesinovic buvo mirtinai sumušta, kai bandė pabėgti iš teroristų organizacijos „Islamo valstybės“ (IS) kalėjimo. Tame pačiame name prievartauta moteris iš Tuniso sakė, kad nepilnametė buvo paversta sekso verge. Teroristai merginą siuntė vieni kitiems kaip „dovaną“. Apie tai rašo portalas independent.co.uk, remdamasis „The Sun“ paskelbtu interviu.
IS propagandos plakatas, kuriame pozuoja Sabina Selimovic
IS propagandos plakatas, kuriame pozuoja Sabina Selimovic / Interpolo nuotr.
Temos: 1 Sirijos karas

17 metų austrė S.Kesinovic pradingo daugiau nei prieš metus. Ji paliko savo namus Vienoje kartu su drauge 15 metų Sabina Selimovic, kuri taip pat prisijungė prie grupės Sirijos teroristų.

„Neieškokite mūsų. Mes atsiduodame Dievui ir mes mirsime už jį“, – savo tėvams parašė septyniolikmetė.

Iškart po to, socialiniuose tinkluose pasirodė IS propagandos plakatai, kuriuose merginos pozavo kaip džihadistės – veidą paslėpusios po burka ir rankose spausdama „kalašnikovą“.

2014 metų spalio mėnesį pasklido žinia, kad abi Austrijos merginos bando grįžti namo, tačiau joms nepavyksta ištrūkti iš žiaurių teroristų.

Po kelių mėnesių vienas Jungtinių Tautų pareigūnas, atsakingas už terorizmo grėsmės vertinimą, savo atskaitoje nurodė, kad penkiolikametė Sabina žuvo, o septyniolikmetė Samra – dingo be pėdsakų.

Tik po metų paaiškėjo, kad mergina buvo mirtinai uždaužyta plaktuku.

Nepilnametę pavertė sekso „dovana“

2015 metų gruodžio mėnesį „The Sun“ publikavo interviu su neįvardinta moterimi iš Tuniso, kuri buvo kalinama Sirijos Rakka tvirtovėje. 

Tunisietė pasakojo, kad ten teroristai laikė ir septyniolikmetę Samrą. Moteris pasakojo, kad austrė buvo laikoma sekso vergijoje ir nuolat prievartaujama.

Tunisietė pasakojo, kad ten teroristai laikė ir septyniolikmetę Samrą. Moteris pasakojo, kad austrė buvo laikoma sekso vergijoje ir nuolat prievartaujama.

IS teroristai nepilnametę dalino vieni kitiems kaip „dovaną“, žiauriai ją žagindavo ir mušdavo.

Moteris teigė, kad septyniolikmetė austrė buvo uždaužyta plaktuku, nes bandė pabėgti iš IS teroristų kalėjimo ir buvo sučiupta.

Užverbavo pamokslininkas

Austrijos valdžios institucijos apkaltino Vienoje gyvenantį bosnių musulmonų pamokslininką Abu Tejda-Mirsadą, kad jis verbavo austrų paauglius ir siuntė juos į Siriją.

Vyras kaltinimus neigė.

Šalies teisėsauga atsisakė komentuoti situaciją ir patvirtinti mergaičių mirtį, tačiau „Interpolas“ pašalino austrių nuotraukas iš paieškos puslapio.

Manoma, kad beveik 200 Austrijos piliečių išvyko į Siriją ir Iraką kovoti už IS teroristus. Manoma, kad jaunuolius padėjo užverbuoti propaganda, skleidžiama vokiečių kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius