Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Libijoje Haftaro pajėgos atkovojo iš islamistų dvi naftos versloves

Libijos paralelinės valdžios pajėgų vadas maršalas Khalifa Haftaras antradienį paskelbė, kad jo kariai atkovojo dvi svarbias naftos versloves, kurias anksčiau šį mėnesį buvo užgrobę grupuotės „Islamo valstybė“ džihadistai.
Generolas Khalifa Haftaras
Khalifa Haftaras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ginkluotosios pajėgos ... išvadavo visą naftos (verslovių) eilę“, – sakė Kh.Haftaro pajėgų atstovas. Šių verslovių apsaugos vadovas generolas Meftah al-Megaryefas patvirtino, kad atkovoti Ras al Unufo ir Al-Sidros terminalai.

Libijoje chaosas viešpatauja nuo ilgamečio diktatoriaus Muamaro Kadhafi nuvertimo 2011 metais.

Pernai kovą buvo suformuota Nacionalinės santarvės vyriausybė, kuri turėjo pakeisti dvi konkuruojančias administracijas, veikiančias sostinėje Tripolyje ir šios Šiaurės Afrikos valstybės rytuose.

Rusija laiko Kh.Haftarą savo sąjungininku; jis yra kelis kartus lankęsis Maskvoje.

Iš Vašingtono sklinda žinia, kad Maskva dislokavo savo karių vienoje bazėje Egipto vakaruose. Pasak JAV pareigūno, tai esąs ženklas, kad Rusija nori labiau kištis į Libijos reikalus.

Jis nurodė, kad Rusija savo specialiąsias operatyvines pajėgas dislokavo Sid Baranio karinėje oro bazėje, maždaug už 100 km į rytus nuo Libijos sienos; JAV kariškiai atidžiai stebi tai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius