-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Muzika Kremliaus ausims: D.Trumpas sako, V.Putinas į Ukrainą neitų, o Krymą gal ir reikėtų atiduoti Rusijai

Respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas sekmadienį dar kartą pademonstravo savo simpatijas Rusijai – šįkart teigdamas, kad Vakarų nepripažįstamas referendumas Kryme, jo nuomone, yra teisėtas, o Rusijos karių Ukrainoje esą nėra – nors jie Krymą aneksavo ir Rytų Ukrainoje veikti pradėjo jau prieš daugiau nei dvejus metus.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį ABC televizijoje kalbant apie D.Trumpo santykius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, interviu pakrypo apie tai, kodėl Respublikonų partija, panašu, švelnina savo poziciją dėl Ukrainos apginklavimo. D.Trumpo kampanija iš programos išbraukė eilutes apie ginkluotės Ukrainai suteikimą, kad ši galėtų gintis nuo Rusijos agresijos.

D.Trumpas sakė nieko nežinantis apie pozicijos pasikeitimą – apie tai jam pranešta tik po pakeitimų. Tuomet pareiškė, kad jis būtų griežtas Rusijos atžvilgiu – jeigu prasidėtų agresija.

„Jis neina į Ukrainą, ar ne taip? Jis nesiruošia eiti į Ukrainą, gerai? Galite tai pasižymėti. Galite tai užsirašyti. Galite daryti ką tik norite...“, – kalbėjo D.Trumpas, kai žurnalistas George'as Stephanopoulosas jį pertraukė: „Na, jis jau ten yra, argi ne?“.

„Na, jis ten tam tikra prasme. Bet manęs ten nėra. Ten yra Obama. Atvirai sakant, visa ta pasaulio dalis yra betvarkė prie Obamos, su visa ta galia, apie kurią kalbate, su visa NATO galia ir viskuo. O tuo tarpu jis traukiasi. Jis paėmė Krymą. Jis tarsi...“, – bandė aiškinti D.Trumpas, o žurnalistas vėl replikavo: „Bet sakėte, kad galėtumėte tai pripažinti (Krymą Rusijos dalimi – red.)“.

„Aš į tai žiūrėsiu. Bet žinote, Krymo žmonės, iš to, ką esu girdėjęs, labiau norėtų būti su Rusija nei ten, kur buvo. Ir į tai reikia atsižvelgti taip pat. Tai buvo padaryta, supraskite, prie Obamos administracijos“, – kalbėjo kandidatas į JAV vadovus.

2014 m. surengto referendumo rezultatų nepripažįsta Vakarų valstybės. Dėl Krymo aneksijos ir veiksmų Rytų Ukrainoje Rusijai yra paskelbtos sankcijos, santykiai su ja yra atšalę.

Per ligšiolinę rinkimų kampaniją D.Trumpas ne kartą yra palankiai atsiliepęs apie Rusijos vadovą. V.Putinas taip pat yra skyręs komplimentų D.Trumpui.

Kaip rašė „The Atlantic“, kandidato, kuris kažin ar apskritai turi kryptingas pažiūras, pasisakymai apie Rusiją stebėtinai nuoseklūs.

Pridėjus įrodymus, kad D.Trumpo verslas turi didelių įsipareigojimų žmonėms V.Putino aplinkoje (apie tai rašė „The New York Times“) ir kad jo kampanijos vadovas Paulas Manafortas anksčiau dirbo prorusiškam Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui, paveikslas tampa labai niūrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius