Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„The Wall Street Journal“: Paryžiaus atakų organizatoriai atvyko į Europą su 90 kitų teroristų

Viena iš pagrindinių liudininkių, padėjusių nustatyti, kad Paryžiaus teroro atakas lapkričio mėnesį rengė Abdelhamidas Abaaoudas, pareiškė, kad tada su juo į Europą atvyko net 90 „Islamo valstybės“ teroristų, rašo „The Wall Street Journal“.
Abdelhamidas Abaaoudas
Abdelhamidas Abaaoudas / Vida Press nuotr.

Prancūzijos žiniasklaidoje paskelbtame liudijime Sonia pasivadinusi moteris teigė, kad praėjus kelioms dienos po Paryžiaus atakų, kurių metu žuvo 130 žmonių, ji aplankė A.Abaaoudą kartu su jo pussesere Hasna Ait Boulahcen.

Pasak jos, skerdynes surengęs teroristas joms pasakojo, kad atvyko į Europą kartu su kitais 90 teroristų, pasinaudojęs tuo, kad pabėgėlių minioje niekas net netikrino dokumentų.

Moters teigimu, A.Abaaoudas gyrėsi, kad valdo visą teroristų tinklą, kuriame Vokietijos, Prancūzijos, Jungtinės Karalystės, Irako ir Sirijos piliečiai, pasirengę bet kada smogti Vakarams.

Nuo 50 iki 60 džihadistų pasiekė Europos Sąjungą Viduržemio jūra, keliaudami per Graikiją, Bulgariją, Rumuniją. Šie teroristai, iš Sirijos keliavę per Turkiją, atvyko ir apsistojo Vakarų Europos valstybėse, kur yra pasiruošę bet kada surengti teroro išpuolius.

Šiuos Sonios liudijimus Prancūzijos žiniasklaidai neoficialiai patvirtino ir kai kurie žvalgybos pareigūnai, teigdami, kad pabėgėlių minioje tikrai galėjo būti įsimaišę kai kurie „Islamo valstybės“ kovotojai.

Merginos bendradarbiavimas su teisėsauga padėjo užkirsti kelią kitam teroro aktui, kurį A.Abaaoudas ketino surengti kartu su pussesere. Jie buvo nusitaikę į prekybos centrą, policijos nuovadą ir mokyklą Paryžiaus La Defense rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius