Sportas gyvai

Pietų Korėjos gelbėtojai paėmė visus užlietame tunelyje žuvusių žmonių palaikus

Pietų Korėjoje gelbėtojai paėmė visus užlietame tunelyje žuvusių žmonių palaikus ir užbaigė ten vykdytą paieškos operaciją.
Pietų Korėjoje užlietas tunelis
Pietų Korėjoje užlietas tunelis / „AP“/„Scanpix“

Paskutinio žuvusiojo palaikai buvo paimti pirmadienį vakare.

Staigaus potvynio srautams šeštadienį užliejus Šiaurės Čungčongo provincijos centre Čongdžu esantį 430 m ilgio tunelį, jame įstrigo 17 transporto priemonių, įskaitant autobusą, ir žuvo 14 žmonių, paskelbė Vidaus reikalų ministerija.

Dėl šios centrinėje šalies dalyje įvykusios tragedijos Pietų Korėjos vyriausybė ir policija pirmadienį pradėjo atskirus tyrimus. Prezidentas Yoon Suk-yeolas dėl žmonių žūties kaltino netinkamą pavojingų zonų tvarkymą.

Tunelis liks uždarytas, kol bus atlikti papildomi patikrinimai vykdant tyrimą dėl incidento priežasčių, nurodė Vidaus reikalų ministerija.

Pietų Korėjoje šiuo metu – vasaros musonų sezono pikas ir po kelias dienas trukusių liūčių kilo didelių potvynių, nuslinko daug nuošliaužų. Artimiausiomis dienomis numatoma daugiau lietaus.

Per potvynius ir nuošliaužas visoje šalyje jau žuvo 41 žmogus, o dar devyni laikomi dingusiais, paskelbė Vidaus reikalų ministerija.

Dauguma aukų – 19 žuvusiųjų ir aštuoni dingusieji – yra iš Šiaurės Gjongsango provincijos, žuvę arba dingę pirmiausia per dideles nuošliaužas. Kai kurie žmonės šioje provincijoje dingo nunešti vienos patvinusios upės srautų, nurodė ministerija.

Meteorologijos administracija prognozuoja tolesnes liūtis iki trečiadienio ir ragina gyventojus likti namie.

Vasaros musonų sezonu Pietų Korėjoje nuolat kyla potvynių, bet paprastai šalis būna gerai pasirengusi, todėl žūdavo palyginti nedaug žmonių.

Mokslininkai sako, kad dėl klimato kaitos ekstremalūs meteorologiniai reiškiniai pasaulyje stiprėja ir dažnėja.

Pernai Pietų Korėja patyrė rekordines liūtis ir potvynius, žuvo 11 žmonių.

Trys žuvusieji buvo įstrigę viename iš Seulo rūsiuose įrengtų butų, išgarsintų „Oskarą“ pelniusio korėjiečių filmo „Parazitas“.

Vyriausybė tuo metu sakė, kad liūtys buvo didžiausios nuo pat to laiko, kai Seulas prieš 115 metų pradėjo fiksuoti meteorologinius duomenis, ir kaltino klimato kaitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius