Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija skelbiasi įšaldžiusi rusų oligarchų turto už 850 mln. eurų

Prancūzija įšaldė rusų oligarchų jos teritorijoje esančio turto už maždaug 850 mln. eurų, sekmadienį pranešė šalies finansų ministras Bruno Le Maire'as.
Pinigai
Pinigai / 123rf.com

„Mes imobilizavome... 150 mln. eurų asmenų sąskaitose, kredito linijas Prancūzijoje ir prancūziškose įstaigose“, – kalbėdamas per šalies televiziją sakė ministras.

Be to, „mes imobilizavome 539 mln. eurų vertės nekilnojamojo turto Prancūzijos teritorijoje, kas sudarytų maždaug 390 nuosavybių ar butų, o taip pat mes apribojome teises naudotis dviem jachtomis, kurių vertė siekia 150 mln. eurų“, – sakė B.Le Maire'as.

„Iš viso tai sudarytų (beveik) 850 mln. eurų vertės aktyvų, priklausančių Rusijos oligarchams, kurie buvo imobilizuoti Prancūzijos teritorijoje “, – nurodė ministras.

Tokios priemonės, kurių ėmėsi Prancūzija, reiškia, kad turto savininkai negali jo parduoti ar kita forma gauti iš jo finansinės naudos.

Tačiau verta paminėti, kad šie aktyvai „nėra konfiskuoti ta prasme, kad valstybė tampa jų savininke ir galėtų juos parduoti. Tokiam konfiskavimui būtinas baudžiamasis nusikaltimas“, pažymėjo Prancūzijos finansų ministras.

„Sankcijos smarkiai veikia Rusiją, valstybę, Vladimirą Putiną“, – pabrėžė B.Le Maire'as.

Rusijai vasario pabaigoje pradėjus karą prieš Ukrainą, Vakarų šalys įvedė plataus masto sankcijų Rusijai. Pastarosios centrinis bankas praėjusį penktadienį pareiškė, kad dėl sankcijų masto bus ūbe gali sunku“ parengti makroekonominių prognozių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius