Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Recepas Tayyipas Erdoganas: Libijoje žuvo du turkų kariai

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį pranešė, kad Libijoje, kur vyksta konfliktas tarp Nacionalinės santarvės vyriausybės (NSV) ir šalies rytus kontroliuojančių maršalo Khalifa Haftaro pajėgų, žuvo du turkų kariai.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas: Libijoje žuvo du turkų kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Libijoje turime du kankinius“, – žurnalistams prieš išvykdamas oficialaus vizito į Azerbaidžaną sakė R.T.Erdoganas.

Jis nenurodė, kada žuvo tie kariai.

Turkijos prezidentas sulaukė kritikos iš savo oponentų, kai savaitgalį jis pranešė apie „kelis“ Libijoje žuvusius turkų karius, bet tikslaus aukų skaičiaus nenurodė.

Turkija palaiko Tripolyje įsikūrusią Jungtinių Tautų pripažįstamą NSV ir yra ten išsiuntusi dešimtis karinių konsultantų pagal pernai pasirašytus susitarimus.

Praėjusią savaitę R.T.Erdoganas patvirtino, kad be Ankaros išsiųstų konsultantų Libijoje yra ir proturkiškų kovotojų iš Sirijos.

Šiaurės Afrikoje esanti Libija į chaosą nusirito per NATO paremtą 2011 metų sukilimą nužudžius diktatorių Muammarą Gaddafi. Dėl valstybės kontrolės iki šiol varžosi kelios ginkluotos grupuotės.

Kh.Haftaras, kurį, be kita ko, palaiko Rusija, pernai balandį pradėjo puolimą prieš Tripolį, tačiau po kelių greitų pergalių jo pajėgos įstrigo sostinės priemiesčiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius