TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija pradėjo Pergalės dienos parado repeticijas

Ukrainą užpuolusi Rusija pradėjo gegužės 9-ąją vyksiančio Pergalės dienos parado repeticijas, kuriose dalyvavo apie 11 tūkst. karių ir daugiau nei du šimtai technikos vienetų, o naikintuvai danguje skraidė Z formos rikiuotėje. Anksčiau skelbta, kad V.Putinas gegužės 9-ąją privalės visuomenei pateikti bent kažką panašaus į pergalę šiame, kol kas nesėkmingame kare, todėl ir koncentruoja puolimą Rytų Ukrainoje.
Pergalės dienos karinis paradas
Pergalės dienos karinis paradas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Kaip skelbia Rusijos propagandos kanalas „Ria Novosti“ parado repeticija vyko Alabino mieste netoli Maskvos.

Kaip teigiama, cituojant Rusijos Gynybos ministeriją, Raudonojoje aikštėje vykstančio parado repeticijoje dalyvavo 11 tūkst. karių, 131 technikos vienetas ir 77 lėktuvai bei sraigtasparniai.

Anot ministerijos, Alabine žygiavo kariuomenės ir teisėsaugos mokymo įstaigų studentai ir kariūnai, Vakarų karinės apygardos kariai, Suvorovo ir Nachimovo mokyklų mokiniai, judėjimo „Junarmija“ nariai, Tersko ir Kubanės kazokai.

Tarp technikos galima pamatyti tankus T-72B3M, T-90M, T-14, pėstininkų kovos mašinas BMP-2, BMP-3 ir „Kurganets-25“, raketų ir artilerijos sistemas bei priešraketinės ir priešlėktuvinės gynybos kompleksus.

Repeticijoje skrydžius atliko 62 orlaiviai ir 15 sraigtasparnių.

Rusijos Gynybos ministerija praneša, kad balandžio 28-ąją ir gegužės 4 -ąją naktinės repeticijos vyks Raudonojoje aikštėje, gegužės 7 dieną čia planuoja generalinė repeticija.

Pergalės diena, ypač valdant Vladimirui Putinui, Rusijoje švenčiama itin pompastiškai ir fanatiškai.

Įvairių Vakarų analitikų ir pareigūnų teigimu, šiemet ši diena yra ypatingos svarbos ir Rusijos lyderis nori bei turi pademonstruoti ką nors panašaus į pergalę, kol kas Rusijai ne itin sėkmingame kare prieš Ukrainą.

Analitikų vertinimu, būtent dėl to Rusija atsisakė puolimo Ukrainos šiaurėje ir rytuose bei koncentravo pajėgas į Donbasą – kad galėtų pasiekti bent kažkokių pasiektų tikslų ir taip pateisinti tūkstančių rusų karių žūtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius