-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija sako leisianti plukdyti grūdus, jeigu bus peržvelgtos sankcijos

Rusija yra pasirengusi sukurti humanitarinį koridorių laivams, gabenantiems maistą iš Ukrainos, mainais į kai kurių sankcijų panaikinimą, naujienų agentūra „Interfax“ citavo Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotoją Andrejų Rudenką.
Grūdai
Grūdai / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Guardian“ primena, kad Ukrainos Juodosios jūros uostai buvo užblokuoti nuo tada, kai Rusija vasario mėnesį į Ukrainą pasiuntė tūkstančius karių. Daugiau kaip 20 mln. tonų grūdų yra įstrigę šalyje, todėl nerimaujama dėl bado šalyse, priklausomose nuo jų tiekimo.

Vakarų valstybės svarstė idėją sukurti „saugius koridorius“ grūdų eksportui iš Ukrainos uostų, tačiau tam reikėtų Rusijos sutikimo.

„Šiuo klausimu ne kartą esame pareiškę, kad maisto problemos sprendimui reikia kompleksinio požiūrio, įskaitant sankcijų, kurios buvo įvestos Rusijos eksportui ir finansinėms operacijoms, panaikinimą“, – cituojamas A.Rudenka.

„Taip pat reikia, kad Ukrainos pusė išminuotų visus uostus, kuriuose stovi laivai. Rusija yra pasirengusi suteikti reikiamą humanitarinį praėjimą, ką ji daro kiekvieną dieną“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius