Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Serbija neleido atvykti Kosovo karatistų komandai

Serbija neleido atvykti Kosovo karatė meistrų komandai, turėjusiai dalyvauti Europos čempionate, trečiadienį pranešė pareigūnai Belgrade.
Serbijos vėliava
Serbijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kosovas Serbija

Kosovas 2008 metais vienašališkai paskelbė nepriklausomybę nuo Serbijos, bet Belgradas vis dar nepripažįsta jo atsiskyrimo.

Abiejų šalių, kurios 10-ojo dešimtmečio pabaigoje kariavo pusantrų metų, santykiai tebėra įtempti. Priština ir Belgradas turi aptarti etninių serbų municipalitetų organizavimą Kosove.

„Nors norime būti geri šeimininkai Europos karatė čempionato dalyviams, sportininkai iš Kosovo varžybose nedalyvaus“, – sakoma Serbijos vyriausybės biuro Kosovo reikalams pareiškime.

Dvi žmonių grupės, antradienį vakare ir trečiadienį ryte „bandžiusios patekti į Serbijos teritoriją, buvo nusiųstos atgal“, nurodoma pareiškime.

Čempionatas gegužės 9-13 dienomis vyks Serbijos šiaurėje esančiame Novi Sado mieste.

Kosovo premjeras Ramushas Haradinajus tokį sprendimą pavadino „nepriimtinu, baisiu ir neturinčiu precedento XXI amžiuje“.

„Tai nepadės normalizuoti abiejų šalių ryšių“, – sakoma jo pareiškime.

„Sportas yra tik sportas ir nieko daugiau. Turėtumėte žinoti, kad galite mus areštuoti tik savo šalyje“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Kosovo karatistas Herolindas Nishevci.

H.Nishevci: „Sportas yra tik sportas ir nieko daugiau. Turėtumėte žinoti, kad galite mus areštuoti tik savo šalyje.“

Serbijos karatė federacija parėmė šalies vyriausybės sprendimą.

„Bet koks dvejojimas šiuo klausimu reikštų, kad mes turime rinktis tarp konstitucijos, teisės ... ir kažkieno noro propaguoti separatizmą“, – sakoma Federacijos pareiškime.

Kovo mėnesį Serbija buvo pašalinta iš moterų iki 20 metų pasaulio rankinio čempionato kvalifikacinio turnyro, nes nuogąstaudama dėl saugumo atšaukė istorines rungtynes su Kosovu.

Kosovas, ne visų šalių ir organizacijų pripažįstama valstybė, vis dėlto priklauso daugeliui tarptautinių sporto federacijų, tokių kaip Tarptautinė futbolo asociacija (FIFA) ir Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF).

2014 metais šalį pripažino Tarptautinis olimpinis komitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius