-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

TATENA: iškilo grėsmė saugiam Zaporižios AE darbui

Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) penktadienį pranešė, kad apšaudžius Zaporižios atominę elektrinę Ukrainoje, dingo elektra mieste, kuriame yra jėgainė, ir iškilo grėsmė saugiam didžiausio Europoje branduolinio objekto darbui.
Zaporižios atominė elektrinė
Zaporižios atominė elektrinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Apšaudymas sukėlė visišką elektros energijos tiekimo nutraukimą Enerhodare ir pakenkė saugiam šalia miesto esančios Zaporižios (AE) darbui“, – tviteryje pranešė TATENA generalinis direktorius Rafaelis Grossi.

Jis pavadino tai „dramatišku įvykiu“.

„Tai visiškai nepriimtina. Tai negali tęstis“, – sakė jis savo pareiškime ir skubiai paragino „nedelsiant nutraukti visus apšaudymus visame rajone“.

„Tik taip bus užtikrintas aptarnaujančio personalo saugumas ir užtikrintas ilgalaikis elektros energijos tiekimas Enerhodare ir elektrinei – didžiausiam Europos branduolinės energetikos objektui“, – pridūrė R.Grossi.

Jis sakė, kad apie apšaudymą sužinojo penktadienį iš TATENA darbuotojų, dirbančių toje vietoje, ir atkreipė dėmesį į „rimtą padėtį, kuri susidarė praėjusią naktį“.

Trečiadienį Kyjivas paragino įsteigti tarptautinę misiją Zaporižios atominėje elektrinėje ir paragino gyventojus evakuotis, baiminantis branduolinės katastrofos.

Kaip pranešta, rusų pajėgos Zaporižios AE ir Enerhodarą užėmė kovą.

Rusija atsisako sukurti demilitarizuotą zoną aplink elektrinę. Ukraina praneša, kad nuo rugpjūčio pradžios rusų pajėgos periodiškai apšaudo atominę elektrinę ir teritoriją aplink ją. Rusija savo ruožtu dėl apšaudymų kaltina Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius