Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 11 /18:07

Ukrainos kariuomenė: Rusija iš Ukrainos pusės apšaudo Baltarusiją, kad įtrauktų ją į karą

Ukrainos ginkluotosios oro pajėgos praneša, kad Rusijos lėktuvai surengė antskrydžius Baltarusijos teritorijoje. Anot Oro pajėgų, tai provokacija, kuria siekiama įtraukti Baltarusiją į Rusijos vykdomą karą Ukrainoje. Baltarusijos gynybos ministerija tokią informaciją neigia.
Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka

Ukrainos ginkluotosios oro pajėgos pranešė, kad penktadienį 14.30 val. vietos laiku gauta informacija, kad Rusijos lėktuvai įskrido į Ukrainos teritoriją, apsisuko virš Gorodiščės ir Tumenės gyvenviečių, ir po to apšaudė Baltarusijoje esantį Kopanio kaimą.

„Dabar 9-asis pasienio korpusas stebi, kaip priešas atakuoja šią gyvenvietę“, – feisbuke skelbia Ukrainos ginkluotosios oro pajėgos.

Anot jų, tai – provokacija.

„Tikslas – įtraukti Baltarusijos Respublikos ginkluotąsias pajėgas į karą su Ukraina!“, – skelbiama pranešime.

Baltarusijos gynybos ministerija paneigė tokią informaciją, praneša Baltarusjos naujienų agentūra „Belta“ ir „Euroradio“, remdamiesi Baltarusijos gynybos ministerijos atstove spaudai Inna Gorbačiova.

„Gynybos ministerija nedviprasmiškai teigia, kad informacija apie raketų ataką prieš Baltarusijos kaimą yra visiška nesąmonė“, – sakė ji.

Kopanio kaimo gyventojai Baltarusijos leidiniui „Zerkalo.io“ taip pat nepatvirtino informacijos apie sprogimus.

„Mums nieko neatsitiko. Viskas gerai, ramu. Niekas nesprogo, niekas nenukrito. Ir lėktuvų nėra“, - sakė vienas iš kaimo gyventojų.

Oro pajėgos pranešė, kad turi informacijos ir apie dar dviejų gyvenviečių – Buchličių ir Verhnij Terebeživo – esančių Baltarusijos teritorijoje, apšaudymą.

Feisbuke paskelbtoje žinutėje, kuria, kaip atrodo, perspėjama apie išpuolį, Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas įspėjo Baltarusijos piliečius, kad Rusijos pajėgos rengia puolimą.

„Pagal savo nusikalstamus ketinimus Rusijos aviacija ruošiasi smogti kelioms gyvenvietėms Baltarusijos Respublikos teritorijoje, esančioms netoli Ukrainos ir Baltarusijos sienos. Konkrečiai jie planuoja smogti Kopaniui“, – rašė O.Reznikovas.

„Provokacijos tikslas – priversti dabartinę Baltarusijos vadovybę pradėti karą prieš Ukrainą. Maskva bando jus susieti krauju“, – pridūrė jis.

„Oficialiai pareiškiame, kad Ukrainos kariuomenė neplanavo ir neplanuoja imtis jokių agresyvių veiksmų prieš Baltarusijos Respubliką“, – pareiškė jis.

Ukrainos vidaus reikalų ministro pavaduotojas Jevgenijus Jeninas kiek anksčiau pareiškė, kad Baltarusijos vyriausybė „darė viską, kad išvengtų prisijungimo prie šio karo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius