Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Zelenskis: signalai Miunchene patvirtina, kad Rusija pralaimės karą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Miuncheno saugumo konferencijoje pamatyti signalai patvirtina, jog Rusija pralaimės karą.
Volodymyras Zelenskis
Volodymyras Zelenskis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Mes ir toliau darysime viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad suteiktume Ukrainai daugiau oro gynybos, daugiau tvarumo garantijų, daugiau apsaugos nuo bet kokių Rusijos smūgių“, – pabrėžė jis vakariniame vaizdo pranešime.

V.Zelenskis pažymėjo, kad Miunchene toliau vyksta Saugumo konferencija, kurioje šeštadienį diskusijose dominavo Ukrainos pergalė.

„Yra svarbių pasaulio lyderių pareiškimų, remiančių mūsų valstybę, taip pat yra signalų apie ginkluotės stiprinimą mūsų gynybai. Tai ypač pasakytina apie tolimojo nuotolio raketas, kitus ginklus, paramos Ukrainai ilgesį“, – sakė prezidentas.

Jis padėkojo už tuos signalus, kurie, pasak jo, patvirtina, kad „Rusijos agresija turės tik vieną galutinį rezultatą – teroristinės valstybės praradimą“.

„Ir mes turime padaryti viską, ką galime, kad paspartintume Rusijos pralaimėjimą. Pasaulio spaudimas turi būti toks, kad Rusija neturėtų laiko ieškoti naujų teroro formų“, – sakė jis.

Prezidentas sakė, kad kitą savaitę diplomatinis darbas bus sutelktas būtent į tai – „būtent pagreitinti mūsų tempą“.

„Tikimės svarių naujienų Ukrainai, mūsų saugumui“, – pabrėžė V.Zelenskis.

Jis sakė, kad šią savaitę Ukraina gavo „svarių signalų“ iš partnerių, konkrečių susitarimų dėl neišvengiamumo patraukti Rusiją atsakomybėn už agresiją, už terorą prieš Ukrainą ir žmones. V.Zelenskis pridūrė, kad kiekvienas Rusijos smūgis prieš kiekvieną Ukrainos kampelį turės konkrečių teisinių pasekmių teroristinei valstybei.

„Tai taikoma ne tik blogiui, kurį Rusija atnešė nuo vasario 24 d., bet ir nuo 2014 m. Mes visi prisimename. Prisimename Ilovajską, prisimename Donecko oro uostą, prisimename mūšius dėl Debalcevo – ypač šiandien – ir kiekvieną smūgį prieš mūsų žmones. Turime atkurti teisingumą“, – sakė Ukrainos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius