-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

KTU gimnazijos direktoriumi paskirtas 29-erių fizikas Tomas Kivaras: „Žalingų įpročių netoleruosiu“

Naujuoju Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktoriumi tapęs 29 metų Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojas Tomas Kivaras žada glaudesnius ryšius su KTU. Taip pat jis tvirtino, kad mokyklos teritorijoje rūkalai ir alkoholis nebus toleruojami.
Tomas Kivaras
Tomas Kivaras / Asmeninio albumo nuotr.

Būtent dėl rūkymo viešoje vietoje kilo konfliktas tarp vienos moksleivės ir ankstesnio KTU gimnazijos direktoriaus Bronislovo Burgio. Skandalas pasibaigė vadovo atsistatydinimu ir byla, kuri nagrinėjama teisme.

– Ar peržiūrėsite gimnazijos taisykles, kurios, KTU rektoriaus Petro Baršausko nuomone, turėtų būti labiau suderintos su šalies įstatymais? – pasidomėjo 15min.lt naujojo vadovo.

– Dar reikės susipažinti su dokumentais ir sutartimis su moksleiviais. Aš pats nerūkau, nevartoju alkoholio.

Neužsiimsiu moksleivių medžiokle po pamokų, tuo turi rūpintis tėvai, jie irgi privalo prisiimti atsakomybę, kokias vertybes bando įdiegti savo vaikams. Tačiau gimnazijoje, jos teritorijoje žalingi įpročiai nebus toleruojami.

– B.Burgis buvo labai populiarus tarp daugumos KTU gimnazijos moksleivių, jų tėvų. Nesibaiminate, kad jo populiarumas trukdys įtvirtinti savo autoritetą, galite sulaukti netgi išankstinės priešpriešos?

– Tikiuosi, bendruomenė supras, kad nėra nepakeičiamų žmonių, ugdymo įstaigose privalo vykti vadovų, pedagogų kaita, niekas nestovi vietoje. Vadovauti KTU gimnazijai yra didelis iššūkis, bet aš tam, manau, esu pasirengęs.

Neužsiimsiu moksleivių medžiokle po pamokų, tuo turi rūpintis tėvai, jie irgi privalo prisiimti atsakomybę, kokias vertybes bando įdiegti savo vaikams. 

– Dar galite sulaukti kritikos, kad būdamas 29 metų esate per jaunas tokioms pareigoms.

– Šiandien gali sakyti, kad esu per jaunas, bet po kelerių metų jau galiu būti laikomas per senas. O patirtis įgyjama dirbant.

– Ar manote, kad KTU gimnazijai reikia daug permainų?

– Ugdymo procesas organizuojamas gana gerai. Tai mokyklos pedagogų nuopelnas. Manau, kad būtina glaudžiau bendradarbiauti su KTU, panaudoti mokymui universiteto laboratorijas, kitą bazę.

Sieksiu, kad gimnazijoje būtų daugiau viešumo, ji būtų atviresnė visuomenei. Darysiu viską, kad KTU gimnazija diegtų inovacijas. Turiu įvairių vizijų ir sumanymų, juos bandysiu įgyvendinti.

Anglų, rusų ir prancūzų kalbas mokantis būsimasis gimnazijos vadovas yra Lietuvos mokinių fizikos olimpiados tarybos narys, Lietuvos fizikos mokytojų asociacijos Vilniaus valdybos narys, Vilniaus miesto fizikos mokytojų metodinės tarybos narys, „Renkuosi mokyti“ alumnų narys. 2013 metais jis tapo dr. Meilės Lukšienės premijos laureatu.

T.Kivaras gimnazijos direktoriaus darbą pradės balandžio pradžioje.

KTU rektorius P.Baršauskas 15min.lt sakė, visada esantis už tai, kad vadovais būtų skiriami jauni, gabūs ir darbštūs žmonės. „Tikiuosi, būtent toks bus naujasis KTU gimnazijos vadovas“, – sakė rektorius.

Naujo vadovo gimnazijai ieškoma po to, kai iš 2014 m. pabaigoje iš šių pareigų pasitraukė nuo pat įkūrimo jai vadovavęs Bronislovas Burgis. Jis šiuo metu teisiamas dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, naudojant psichinę prievartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius