-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bijote skristi? Nusiraminkite, paaiškėjo saugiausios pasaulio oro linijų bendrovės

Praėjusiais metais daugelis žmonių pirmą kartą skrido po pandemijos sukeltos kelionių pauzės, o kai kuriems 2023-ieji bus metai, kai jie vėl grįš į lėktuvą. Tačiau jei dėl pertraukos nuo skraidymo nerimaujate labiau nei įprastai, užsisakydami bilietus vienoje iš šių oro linijų galite būti ramūs, rašoma „Euronews“.
Lėktuvas
Lėktuvas / 123RF.com nuotr.

„AirlineRatings.com“ išanalizavo 385 įvairias oro linijų bendroves ir nustatė 20 saugiausių pasaulyje. Atskiroje apklausoje jie taip pat išrinko 10 pigių skrydžių bendrovių. Taigi nesvarbu, ar skrendate pirmąja, ar ekonomine klase, žinokite, kad esate saugiose rankose.

Sudarydami 20 geriausių oro linijų sąrašą, „AirlineRatings.com“ atsižvelgė į daugelį veiksnių, įskaitant pastarųjų dvejų metų rimtų incidentų įrašus, vyriausybinius auditus, orlaivių parko amžių ir, žinoma, COVID-19 saugos protokolus.

Su kuria oro linijų bendrove saugiausia skristi 2023 m.?

Skrydžių saugos reitingų svetainėje teigiama, kad „Qantas“ (Australijos oro linijų bendrovė) užėmė pirmąją vietą, nes „pasiekė puikių laimėjimų operacijų ir saugos srityje“, todėl buvo pripažinta „labiausiai patyrusia oro linijų bendrove“.

123RF.com nuotr. / „Qantas“ lėktuvas
123RF.com nuotr. / „Qantas“ lėktuvas

Australijos oro linijų bendrovė dažnai užima pirmąsias vietas saugos reitinguose. Tačiau praėjusiais metais jai nepavyko užimti aukščiausios vietos dėl 2018 m. įvykusio incidento Perto oro uoste. Įvykio metu lėktuvo „737“ įgula, kuris ką tik pajudėjo iš kilimo ir tūpimo tako, pravažiavo sustojimo stulpelius ir vos nesusidūrė su kitu lėktuvu „737“, kuris taip pat buvo take.

Ataskaita apie šį incidentą buvo pateikta tik 2020 m., o tai reiškia, kad jis turėjo įtakos 2021 m. saugos reitingui – tada „Qantas“ nukrito į septintąją vietą.

Kurios kitos oro transporto bendrovės pateko į pirmąjį dvidešimtuką?

Praėjusių metų nugalėtojai „Air New Zealand“ šiemet užėmė antrąją vietą. JAE „Etihad Airways“ užėmė trečiąją vietą, o „Qatar Airways“ – ketvirtąją.

„Šios oro linijų bendrovės išsiskiria šioje pramonės šakoje ir pirmauja saugumo, inovacijų ir naujų orlaivių paleidimo srityje, – sakė „AirlineRatings.com“ vyriausiasis redaktorius Geoffrey Thomas.

– Mūsų 20 saugiausių 2023 m. oro linijų visada pirmauja saugos inovacijų, veiklos meistriškumo ir naujų pažangesnių orlaivių, tokių kaip „Airbus A350“ ir „Boeing 787“, paleidimo srityse.“

123RF.com nuotr. / Lėktuvai
123RF.com nuotr. / Lėktuvai

Likusios TOP 20 oro linijų bendrovės:

5. „Singapore Airlines“

6. „TAP Air Portugal“

7. „Emirates“

8. „Alaska Airlines“

9. „EVA Air“

10. „Virgin Australia/Atlantic“

11. „Cathay Pacific Airways“

12. „Hawaiian Airlines“

13. SAS

14. „United Airlines“

15. „Lufthansa“ (Šveicarijos grupė)

16. „Finnair“

17. „British Airways“

18. KLM

19. „American Airlines“

20. „Delta Air Lines“

Kurios pigių skrydžių bendrovės yra saugiausios 2023 m.?

Reitingų svetainė taip pat išrinko 10 saugiausių pigių skrydžių oro linijų bendrovių keliautojams. Nors jos nėra išdėstytos tam tikra tvarka, tai yra saugiausios pigių skrydžių bendrovės, su kuriomis galima skristi šiais metais:

„Air Arabia“, „EasyJet“, „Frontier“, „Jetstar Group“, „Jetblue“, „Ryanair“, „Vietjet“, „Volaris“, „Westjet“ ir „Wizz“.

123rf.com nuotr. / Skrydžiai
123rf.com nuotr. / Skrydžiai

Jei mintis apie skrydį vis dar kelia nerimą, atminkite, kad kelionės lėktuvu laikomos saugiausia tolimųjų kelionių forma. IATA duomenimis, 2018 m. 4,3 mlrd. keleivių saugiai skrido daugiau kaip 46 mln. skrydžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius