-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vietų lėktuve užsakymo triukas skaldo internetą: rado būdą, kaip skrydžiui gauti visą eilę

Kai kurios poros lėktuve užsisako vietas prie lango ir prie praėjimo, kad sau gautų visą eilę. Kai kurie keliautojai to nekenčia, rašoma „The Washington Post“.
Laisva eilė lėktuve
Laisva eilė lėktuve / 123RF.com nuotr.

Ši strategija yra mėgstama keliaujančių porų: užsisako vietas prie praėjimo ir prie lango toje pačioje eilėje, tada tikisi, kad šiuolaikinio kelionių lėktuvu stebuklo dėka jiems liks laisva vidurinė vieta.

Geriausiu atveju, kuris pasitaiko retais atvejais, kai skrydis nebūna visiškai užimtas, tarp jų niekas nesėdi ir duetas gali išsitiesti. Blogiausiu atveju? Kažkoks vargšelis įstrigs tarp dviejų žmonių, kurie vis dar atkakliai gestikuliuoja, bendrauja ir, vieno nelaimingo keleivio atveju, išpila vyną ant savo kaimyno.

Tačiau dažniausiai vienas iš poros narių pasiūlo pasikeisti vietomis, todėl viduryje sėdinčiam keleiviui netikėtai suteikiama vieta prie praėjimo arba prie lango.

„Įprastai žmogus būna sužavėtas“, – sakė Scottas Keyesas, „Scott's Cheap Flights“ įkūrėjas ir šių porų „žaidimo“ entuziastas, kai jis kartu su žmona Anya keliauja be vaikų.

Klausimai žmonėms, kurie savo noru pasirenka vidurinę sėdynę

Tačiau, kaip atskleidė šio mėnesio pradžioje „Twiter“ paplitęs virusas, viduryje sėdintis nepažįstamasis ne visada yra sužavėtas – o kai kurie bendrakeleiviai mano, kad ši strategija yra net smerktina.

123RF.com nuotr. / Laisva eilė lėktuve
123RF.com nuotr. / Laisva eilė lėktuve

Įraše, kuris sulaukė įvairių reakcijų ir beveik 200 000 „patinka“ paspaudimų, rašytojas ir režisierius Zackas Bornsteinas rašė, kad asmuo, sėdėjęs tarp jo ir jo merginos, atsisakė jų pasiūlymo sėdėti prie praėjimo arba prie lango, o penkias su puse valandos trukusią kelionę praleido viduryje.

Dauguma žmonių sutiko, kad vidurinės sėdynės pasirinkimas buvo nepaaiškinamas. Tačiau kai kurie pirštu parodė į pirminį užsakymo sprendimą kaip į tikrąjį kaltininką.

„Bandymas įsitaisyti eilę sau atgal yra gerai, bet aš sveikinu nepajudinamą žmogų, – rašė vienas asmuo. – Žinote, mes visi norėtume eilės sau.“

Kitas prisijungė: „Atminkite, jei norite sėdėti šalia žmonos lėktuve, nusipirkite dvi vietas, kurios iš tikrųjų yra viena šalia kitos, užuot tikėjęsi, kad nepažįstami žmonės atsižvelgs į jūsų blogą planavimą“.

Trečias siūlė: „Tikrasis energijos vampyras yra tas, kuris užsisakė dvi atskiras vietas ir dabar kelia problemą dėl kažkieno kito“.

40 metų Kornelio universiteto doktorantė Elissa Domingo Badiqué sakė, kad ją trikdė tai, jog tiek daug šį triuką naudojančių žmonių, regis, jautėsi turintys teisę keistis su viduryje esančiu asmeniu, o kai kurie socialinėje žiniasklaidoje aptarinėjo būdus, kaip nubausti nesikeičiančius žmones.

„Tiesiog žinokite, kad bandėte žaisti sistema ir pralaimėjote. Priimkite pralaimėjimą gražiai, – sakė E.D.Badiqué. – Nesistenkite priversti kentėti vidurinėje sėdynėje sėdintį asmenį dėl to, kad negavote to, ko norėjote.“

E.D.Badiqué, kuri nėra lošimų gerbėja, mieliau renkasi vietą prie praėjimo ir sakė, kad jos antroji pusė paprastai neprieštarauja užimti vidurinę sėdynę. Jie niekada nėra metę kauliukų, kad pabandytų gauti visą tuščią eilę.

„Aš tikrai nenorėjau bandyti net galimai derėtis su kuo nors dėl vidurinės vietos, jei taip atsitiktų“, – sakė ji.

Neoficialios kiekvienos vietos lėktuve taisyklės

Praėjusią savaitę ruošdamasi skristi 26 metų Hanna Detwiler, gyvenanti Kolambuse, Ohajo valstijoje, sakė, kad ji ir jos sužadėtinis visada rezervuoja vietas vienas šalia kito, nors jis labiau mėgsta sėdėti prie praėjimo, o ji – prie lango.

„Kalbėjausi su sužadėtiniu ir sakiau: niekada net nepagalvojau, kad galima taip daryti ir turėti visą eilę, – teigė ji. – Ar aš viską dariau ne taip?“

Vis dėlto vietos valdžios institucijoje dirbanti H.Detwiler sakė, kad mieliau sėdės šalia pažįstamo žmogaus nei rizikuos užstrigti šalia nepažįstamojo.

„Visada galvoju ir apie miegą, – sakė ji. – Verčiau miegoti ir netyčia užgriūti ant savo sužadėtinio nei ant nepažįstamo žmogaus.“

34 metų skrydžio palydovas Richas Hendersonas sakė, kad jis gali pasakyti, kada pora žaidžia šį žaidimą: jie sėdi abipus tuščios vidurinės sėdynės, kai jis vaikšto po saloną ir prieš pakilimą uždaro daiktadėžes.

„Jie tiesiog žiūri į tave ir laukia, kol sužinos savo likimą“, – sakė R.Hendersonas, kuris kartu su vyru Andrew Kothlow turi tinklaraštį „Two Guys on a Plane“ ir kitas socialinės medijos paskyras. Profesiniu požiūriu jis sakė, kad ši taktika nekelia problemų, tačiau asmeniškai jis nėra jos gerbėjas.

Dėl savo darbo privilegijos R.Hendersonas skraido nemokamai, bet dažnai turi užimti bet kurią laisvą vietą. Jis prisimena vieną kelionę su motina, kai jie abu atsidūrė vidurinėje sėdynėje. Jis buvo tarp vyro ir žmonos.

„Žmona iš karto pažvelgė man į akis ir pasakė: mes nejudame, todėl neklausk“, – pasakojo jis. Pora dėvėjo triukšmą slopinančias ausines ir didžiąją aštuonių valandų skrydžio dalį praleido gestikuliuodami, kad atkreiptų vienas kito dėmesį, perduodami maistą ir gėrimus, o vienu metu išpylė raudonąjį vyną ant R.Hendersono.

„Žvelgiant atgal, tai buvo juokinga, – sakė jis. – Bet tuo metu man tai nebuvo malonu.“

Didieji lėktuvo debatai: ar turėtumėte kada nors pasikeisti vietomis?

Dalis sumanių keliautojų pasiūlė savo strategiją, kuri kelia daug mažesnę riziką: rezervuoti vietas prie praėjimo vienas priešais kitą. Tokį sprendimą siūlo Brianas Sumersas, verslo naujienlaiškio „Airline Observer“ redaktorius. Žinutėje jis teigė, kad žaidimas dėl vietų langas-praėjimas yra problemiškas tuo metu, kai oro linijos turi mažai laisvų vietų.

„Tai retai pasiteisina“, – sakė jis.

Tačiau gerbėjams, įskaitant kai kuriuos aukšto rango keleivius, mintis apie visą eilę yra pernelyg viliojanti, kad jos atsisakytų.

„Esame skraidymo fanatikių „pora“, kuri tai daro kiekvieną kartą“, – „Twitter“ parašė Skrydžių palydovų asociacijos CWA tarptautinė prezidentė Sara Nelson ir pridėjo savo ir profsąjungos komunikacijos direktorės Taylor Garland nuotrauką. „Didesnė tikimybė gauti eilę sau“.

Chrisas Medlandas, laisvai samdomas žurnalistas ir laidų vedėjas, dirbantis „Formulės-1“ žurnalistu, keliaudamas su sužadėtine, stengiasi pasinaudoti galimybėmis ir persėsti į erdvesnį ekonominės klasės lėktuvą. Tačiau kai tai neįmanoma, jie renkasi vietas prie lango ir praėjimo. Jis teigė, kad kartą tai pavyko, ir gynė šią praktiką „Twitter“, sakydamas, kad sutiktų su sprendimu, jei kas nors iš viduryje sėdinčiųjų nenorėtų persėsti.

„Vertinu tai kaip lošimą, – sakė 33 metų C.Medlandas, gyvenantis netoli Londono. – Visada jaučiau, kad tai tarsi savaime susibalansuoja. Kai ką laimi, kai ką pralaimi, o jei esi pasirengęs kai ką prarasti, negali skųstis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius