-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islandija turistus įsileis jau birželį, darys jiems testus

Islandija paskelbė, kad turizmas yra būtina sėkmingo ekonomikos atgaivinimo dalis, todėl savo sienas keliautojams ketina atidaryti jau nuo birželio 15 dienos.
Elliðaey sala Islandijoje
Elliðaey sala Islandijoje / Vida Press nuotr.

Sala sėkmingai suvaldė koronaviruso COVID-19 plitimą, tirdama didelę populiacijos dalį. Čia atliktų testų skaičius tūkstančiui gyventojų yra didžiausias pasaulyje. Islandijos premjerės Katrin Jakobsdottir teigimu, šalyje tėra vos 15 aktyvių COVID-19 atvejų.

Vos atvykusiems į Islandiją keliautojams būtų nemokamai daromas COVID-19 testas. Testus keliautojams žada daryti ir Turkija. Jeigu jis būtų teigiamas, būtų paprašyta 14-ai dienų saviizoliuotis namuose arba viešbutyje.

Dabar visi į šalį atvykstantys asmenys turi karantinuotis dviem savaitėms. Kol kas šalis įsileidžia tik tuos, turinčius Šengeno erdvei priklausančių valstybių pasus.

Jeigu keliautojas turės patikimus dokumentus, kad jam jau buvo atliktas koronaviruso testas, jis buvo neigiamas, tuomet naujo tyrimo jam gali nebereikėti darytis.

Visgi visų atvykusių bus paprašyta įsidiegti Islandijos sukurtą programėlę, kuri seks asmens judėjimą, kad reikalui esant būtų paprasčiau nustatyti turėtus kontaktus.

Kol kas planuojama atidaryti tik Keflaviko oro uostą. Jeigu tyrimai ten eisis sėkmingai, galbūt bus atvertos ir kitos vietos – keltų uostai, mažesni oro uostai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius