-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje už buto didmiestyje kainą parduodama pilis su visu kaimu: ši vieta galėtų tapti kurortu

Ar kada nors svajojote turėti savo slaptą citadelę nuostabiame Italijos regione ir vaikščioti palei jos gynybines sienas tarsi monarchas, apžiūrinėjantis savo karalystę? Dabar ši svajonė gali išsipildyti už mažesnę kainą, nei kainuoja kotedžas Londono centre ar mansardinis butas istoriniame Romos centre.
Emilijos-Romanijos regionas, Italija
Emilijos-Romanijos regionas, Italija / Vida Press nuotr.

Viduramžių pilis ir Seravalės kaimas, esantis pusiaukelėje tarp Modenos ir Bolonijos miestų Italijos šiauriniame Emilijos-Romanijos regione, parduodamas už 1,9 mln. eurų, rašoma CNN.

Pilyje galima gyventi, įrengtas šildymas, todėl ją reikia tik minimaliai sutvarkyti, o dėl kainos galima derėtis.

Pilis įsikūrusi žaliose kalvose, prie jos stovi dalis to paties pavadinimo kaimo, kuris kadaise priklausė pilies valdoms. Parduodama originali, virš galvos iškilusi senovinė 1800 kv. m ploto tvirtovė, esanti 400 m aukštyje.

Turtą sudaro didinga pilis, pastatyta ant pagoniškų gyvenviečių griuvėsių, trijų aukštų XVIII a. didingi rūmai Palazzo Boccadiferro, kuriuose kartais gyvena dabartiniai savininkai, medžioklės namelis su malkine, keturių aukštų apžvalgos bokštas, nuostabus panoraminis takas ir išpuoselėtas 14 000 kv. m parkas.

„Tai ne tik labai patogi vieta, kurios kvadratinis metras kainuoja maždaug 1000 eurų, bet ir turi didžiulį potencialą tiek kaip privatus tylus prieglobstis, kuriame galima atsijungti, tiek kaip investicija, kurią galima paversti kurortu“, – CNN sakė Paolo Giacopini iš nekilnojamojo turto agentūros „Immobiliare Giacopini“, kuri rūpinasi pardavimu.

Slapti tuneliai ir šildomos patalpos

„Nepakartojamas žavesys ir panorama, vynuogynų apsuptyje, strategiškai patogioje vietoje tarp dviejų didžiausių Emilijos-Romanijos miestų, nuostabaus regiono, kurį, kalbant apie pilis ir dvarus, dažnai nepelnytai nustelbia Toskana.“

Šiuo metu gerai prižiūrimas dvaras nuomojamas privatiems renginiams ir konferencijoms, tačiau dabartiniai savininkai, norintys likti nežinomi, nebepajėgia tvarkyti didelės valdos.

Dabartiniai savininkai, norintys likti nežinomi, nebepajėgia tvarkyti didelės valdos.

Jie gyvena pilyje vasaros mėnesiais, pasakojo P.Giacopini, todėl ji jau yra tinkama gyventi, su šildymu, virtuve, komunalinėmis paslaugomis, židiniais, keliais miegamaisiais ir vonios kambariais. Dviejų aukštų medžioklės namelis, pastatytas kaip kaimo namas, taip pat šildomas.

Nors pilis yra nepriekaištingai išlikusi, kitas jos dalis, pavyzdžiui, 1227 m. pastatytą ir 1523 m. pakeistą apžvalgos bokštą, gali tekti šiek tiek pataisyti. Taip pat gali būti parduodami prabangūs renesanso stiliaus baldai, įskaitant paveikslus.

P.Giacopini, vedantis susidomėjusius lankytojus į ekskursijas, sakė, kad pardavėjai yra atviri pasiūlymams.

Jis aiškina, kad, atsižvelgiant į istorinę ir meninę pilies vertę, ją prižiūri regioninės meno institucijos, nustačiusios apribojimus radikaliems struktūriniams pokyčiams, pavyzdžiui, vonios kambario pavertimu miegamuoju ar atvirkščiai.

Vida Press nuotr. / Emilijos-Romanijos regionas, Italija
Vida Press nuotr. / Emilijos-Romanijos regionas, Italija

Kai kurie istoriniai bruožai suteikia papildomos intrigos. Slaptas požeminis praėjimas jungia bokštą su rūmais, kuriuo kadaise naudojosi sargybiniai, bėgdami nuo priešų antpuolių.

Vasarą šioje perėjoje vėsu, bet žiemą šalta. P.Giacopini sakė, kad vienas amerikietis klientas, kuris kartu su juo apžiūrėjo šį turtą, teigė, kad sportbačiuose sušalo jo kojos.

Kraujo praliejimas ir šlovė

Serravalė turi savo istoriją. Ši tvirtovė šimtmečius buvo teritorinių nesutarimų ir kovų su užkariautojais bei kaimyninėmis vasalinėmis valdomis centre. Iki 1861 m. Italijos karalystės suvienijimo šalis buvo suskirstyta į daugybę miestų-valstybių, kurios kovojo dėl viršenybės.

XII a. dėl pilies strateginės karinės padėties įnirtingai ginčijosi Modena ir Bolonija. Tais laikais pilis buvo nedidelis karinis objektas, saugojęs didelę žemės dalį, ūkininkus ir nuomininkus.

123rf.com nuotr. / Bolonija
123rf.com nuotr. / Bolonija

Pilį, pastatytą ant senovės romėnų karinio posto, vadinto Verabulum, pelenų, VIII a. užkariavo ir sugriovė lombardų gentys.

Legenda pasakoja, kad po to, kai pilis buvo atstatyta, IX a. joje apsistojo Karolis Didysis, lydimas prancūzų karių, vykęs į Romą karūnuotis imperatoriumi.

Nors pilyje tylu ir ramu, ji nėra visiškai izoliuota. Kaime yra šiek tiek socialinio šurmulio: 40 gyventojų, freskomis dekoruota bažnyčia, tradicinė smuklė ir vyno muziejus, kuriame daugiausia dėmesio skiriama vietos kaimo gyvenimui.

Prie įvažiavimo į kaimą lankytojus pasitinka didelis akmeninis portalas, išpuoštas herbu ir papuoštas skulptūromis.

Laikui bėgant tvirtovė buvo keletą kartų atnaujinta. Rūmai, pavadinti keturis šimtmečius juos valdžiusios Boccadiferro (išvertus iš italų kalbos reiškia „geležinė burna“) šeimos vardu, iš senovinės dengtos lodžijos virto didingais kilmingųjų namais. Maždaug 1151 kvadratinio metro ploto rūmai yra didžiausia nuosavybės dalis.

Vaiduoklių istorijos

Be pilies parko – senovinio griovio, supančio kaimą, kuriame auga kaštonai ir uosiai, – čia taip pat yra didelis kabantis sodas ir kiemas, puikiai tinkantis vakariniams gėrimams ir pasivaikščiojimams saulėlydžio metu.

Čia tvyro ir bauginanti atmosfera. Pasak vietinių padavimų, pilį persekioja vieno Boccadiferro valdovo, kuris esą nužudė 12 žmonų iš eilės, vaiduokliai. Sakoma, kad jų kankinančios dvasios, klykiančios ir piktos, naktimis klaidžioja koridoriais ir salėmis ieškodamos keršto, o ore tvyro jų kvepalų dvelksmas.

P.Giacopini šiuos pasakojimus atmeta kaip paprastas pasakas.

„Dabartinio savininko miręs brolis parašė lankstinuką apie šios vietos istoriją ir išsiaiškino, kad Boccadiferro buvo taip įsimylėjęs savo vienintelę žmoną, kad kelis kartus liepė nutapyti jos portretą su skirtingais drabužiais, todėl atrodė, kad čia buvo daug moterų, bet visada buvo tik ji“, – sako jis.

Vida Press nuotr. / Emilijos-Romanijos regionas, Italija
Vida Press nuotr. / Emilijos-Romanijos regionas, Italija

Seravalė puikiai tinka gamtos mylėtojams ir tiems, kurie tikisi paragauti regiono kulinarinių patiekalų.

Teritoriją supa kaimo užeigos, vadinamos agriturismi, kuriose patiekiami sultingi rankų darbo tagliatelle al ragù ir tortellini. Taip pat yra vynuogynų, kuriuose gaminami aukščiausios kokybės Pignoletto ir DOC Colli Bolognesi vynai.

Kaimo apylinkėse atsiveria žygių, dviračių ir jodinėjimo takai, o netoliese yra 18 duobučių golfo aikštynas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius