-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 02 24 /17:35

URM išplatino įspėjimą dėl kelionių į Italiją: rekomenduoja nevykti į 12 savivaldybių

Užsienio reikalų ministerija vykstantiesiems į Italiją rekomenduoja imtis atsargos priemonių, nepataria vykti į 12 savivaldybių šiaurės Italijoje.
Koronaviruso plitimas Italijoje
Koronaviruso plitimas Italijoje / PA Images/Scanpix nuotr.

Atsižvelgiant į naujausią informaciją, gautą iš Italijos institucijų dėl koronaviruso (COVID-19) plitimo, Užsienio reikalų ministerija atnaujino kelionių rekomendaciją į šią šalį. Dėl plintančio naujojo koronaviruso Šiaurės Italijoje, planuojantiems keliones rekomenduojama imtis atsargumo priemonių. Taip pat rekomenduojama atsižvelgti į galimus Italijos valdžios skubius sprendimus įvesti prevencines priemones, pavyzdžiui, specialias patikras oro uostuose.

Pasak URM, šiuo metu judėjimas Šengeno erdve nėra ribojamas, tačiau, atsižvelgiant į tai, kad situacija keičiasi labai sparčiai ir sunku iš anksto nuspėti galimą viruso plitimo kryptį ir mastą, jau esantiems šalyje rekomenduojama stebėti situaciją ir sekti naujausius pranešimus apie koronaviruso (COVID-19) plitimą.

Atsižvelgdamos į nepalankią epidemiologinę COVID-19 situaciją, Lietuvos Sveikatos apsaugos ir Užsienio reikalų ministerijos prašo Šiaurės Italijoje keliavusių asmenų užpildyti anketą ir sekti rekomendacijas Nacionalinio visuomenės sveikatos centro puslapyje.

Lombardijoje patariama nevykti į Codogno, Castiglione d'Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano savivaldybes, Veneto regione – į Vo’ Euganeo, Mira.

Diplomatai primena, kad Italijos valdžia uždraudė vykti į šias savivaldybes ir iš jų išvykti.

Koronaviruso protrūkio vietose stabdomi vieši renginiai, taip pat neveikia muziejai ir mokyklos.

Užsienio reikalų ministerija skelbia, kad šiuo metu judėjimas Šengeno erdve nėra ribojamas, tačiau šiuo metu esantiesiems Italijoje rekomenduojama stebėti situaciją.

Rekomenduojama dažnai plauti rankas, vengti neplautomis rankomis liesti akis, nosį, burną, taip pat palaikyti bent vieno metro atstumą nuo kitų asmenų, ypač turinčių kvėpavimo takų infekcijų.

Kosint ar čiaudint, rekomenduojama prisidengti burną ir nosį servetėle, o ne ranka.

Pasijutus blogai, rekomenduojama likti namuose, išskyrus atvejus, kai reikalinga medikų pagalba, taip pat rekomenduojama vengti kontakto su aplinkiniais, jeigu pablogėja sveikata.

Be kita ko, sergant, rekomenduojama nekeliauti.

Italijoje pirmadienį užregistruotas jau ketvirtas mirties nuo koronaviruso atvejis, visi jie registruoti Lombardijoje, kur jau registruota daugiau nei pusantro šimto atvejų.

Dabar koronaviruso protrūkis Italijoje yra didžiausias Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius