Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai pataria, kaip sutaupyti žiemojant Tailande

Planuojate šią žiemą praleisti egzotiškuose kraštuose? Tailandas – puikus pasirinkimas šaltuoju sezonu, kuris ne tik vilioja savo tropiniu klimatu ir kraštovaizdžiu, bet ir pasižymi kaip itin draugiška piniginei kelionių kryptis.
Pangano sala, Tailandas
Pangano sala, Tailandas / 123RF.com nuotr.

Vis dėlto Tailande, kaip ir kitose šalyse, kelionės biudžetas gali ženkliai išaugti, jeigu jis nėra apgalvotas iš anksto. Išvenkite netikėtų išlaidų ir užtikrinkite sklandžią kelionę, nepalikdami jos planavimo paskutinei minutei.

Dalijamės keliais patarimais, kurie padės laiką Tailande praleisti su mažesniu biudžetu.

1. Bilietus pirkite iš anksto

Skrydžių bilietai sudaro nemažą dalį kelionės išlaidų. Nors kainos nuolat svyruoja ir yra sunkiai prognozuojamos, tačiau įprastai skrydžio bilietus į Tailandą verta nusipirkti kuo anksčiau. Siekiant sutaupyti, rekomenduojama sekti kainas ir bilietus įsigyti likus bent keliems mėnesiams iki kelionės.

Jeigu planuojate keliauti po skirtingus Tailando regionus – yra daugybė būdų, kaip tai padaryti neskriaudžiant piniginės. Vietiniai skrydžiai, viešasis transportas ir privatūs pervežimai Tailande siūlomi už itin prieinamą kainą.

123RF.com nuotr. / Puketas, Tailandas
123RF.com nuotr. / Puketas, Tailandas

Pavyzdžiui, galite nukeliauti iš Bankoko į Čiangmajų (angl. Chiang Mai) traukiniu vos už 7 Eur. Arba nuskristi į Puketą už 20–40 Eur. Maršrutų ir pigių pasiūlymų galite ieškoti svetainėje 12go.asia. Čia patogu lyginti skirtingus transporto būdus ir kainas.

2. Naudokitės viešbučių taikomais specialiais pasiūlymais

Viešbučių kainos Tailande dar nespėjo grįžti į priešpandeminį lygį. Vis dar galima išlošti ir pasinaudoti ypatingomis nuolaidomis apsistojant tiek ekonominės klasės, tiek prabangiuose viešbučiuose. Pavyzdžiui, Pukete 2022 m. vidutinė nakties kaina – apie 21 proc. mažesnė nei 2019 m.

Atkreipkite dėmesį ne tik į nakvynės kainas, bet ir į kitus pasiūlymus, tokius kaip nemokamas atšaukimas ar galimybė keisti nakvynės datą. Prireikus koreguoti kelionės planus, tokie privalumai gali padėti išsaugoti reikšmingą dalį biudžeto. Viešbučių kainas tikrinkite Booking arba Agoda puslapiuose.

123RF.com nuotr. / Bankoko gatvėje
123RF.com nuotr. / Bankoko gatvėje

3. Planuokite biudžetą ir venkite išlaidauti turistinėse vietose

Nors kainos pamažu kyla, tačiau pragyvenimo kaštai Tailande vis dar ženkliai skiriasi nuo Europos standartų. Už būsto nuomą Tailando kurortuose įprasta sumokėti perpus mažiau nei Lietuvoje. Tiesa, keliaudami galite susidurti su nemažais kainų kontrastais ir „spąstais turistams“.

Siekdami sutaupyti, rinkitės vietinių lankomus restoranus, venkite apsipirkimų turistinėse vietose ir, žinoma, planuokite savo biudžetą. Daugiau informacijos apie kainas gyvenant Tailande galite rasti čia.

4. Įvertinkite pinigų keitimo ar išgryninimo mokesčius

Tailande teks susidurti su vietomis, kur atsiskaitymas galimas tik grynaisiais. Keliaujant ilgesnį laiką bankomatų ar valiutų keityklų taikomi mokesčiai atsiliepia gana skaudžiai. Kiekvienas pinigų išgryninimas bankomate kainuoja 200 THB (apie 5 Eur). Prie šios sumos gali prisidėti ir jūsų banko taikomi mokesčiai.

Tailande teks susidurti su vietomis, kur atsiskaitymas galimas tik grynaisiais.

Pasidomėkite šių mokesčių dydžiu ir galimais limitais bei pinigų išgryninimą planuokite kartu su kelionės biudžetu. Patartina su tavimi turėti ne vieną mokėjimo kortelę ir naudoti kuo lankstesnes ir pigesnes paslaugas teikiančias korteles, tokias kaip Revolut.

5. Suplanuokite vizos išlaidas

Jei Tailande ketinate apsistoti ilgiau, verta iš anksto pasidomėti, koks vizos tipas ar leidimas gyventi būtų jums tinkamiausias. Keliaujantys be vizos Tailande gali nemokamai praleisti 45-ias dienas. Vėliau šį laikotarpį galima pratęsti 30-čiai dienų už 1900 THB (apie 50 Eur). Planuojant ilgesnę viešnagę, įvertinkite šias išlaidas arba apskaičiuokite su kokia viza sutaupytumėte daugiausiai.

123RF.com nuotr. / Pinigai (asociatyvi nuotr.)
123RF.com nuotr. / Pinigai (asociatyvi nuotr.)

6. Neprisikraukite nereikalingų daiktų

Kelionę ir biudžetą susiplanavote, beliko tik susikrauti bagažą? Nepamirškite, kad sutaupyti galima ir čia. Keliauti su mažiau daiktų yra pigiau, lengviau ir patogiau. Pasiimkite tik būtiniausius daiktus ir būkite tikri, kad oro uoste neteks mokėti už bagažo viršsvorį.

Tikimės, kad šie patarimai padės susiplanuoti savo kelionės išlaidas ir rasti būdų, kaip sutaupyti. Juk išvykus norisi atsipalaiduoti ir negalvoti apie tai, kur išleidote per daug, ar nuolat analizuoti kainas.

Tad linkime namų darbus atlikti iš anksto, o pasiekus Tailandą – tiesiog džiaugtis atogrąžų malonumais. Apsistojus čia, jūra ir palmės nekainuoja nieko!

Visa atnaujinta informacija apie keliones į Tailandą taip pat dalijamės Facebook grupėje Tailandiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius