Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paryžiaus viešbučiai per pandemiją apgyvendins benamius

Europą kaustant karantinui, Paryžius savo tuščius viešbučius pavers laikina pastoge benamiams, rašo AFP.
Karantinas Paryžiuje
Karantinas Paryžiuje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos sostinėje yra paskelbtas karantinas. Turistų – vos vienas kitas. Žmonės sėdi namuose, nuolat dūzgiantis didmiestis yra ištuštėjęs. Tušti stovi ir miesto viešbučiai. Prancūzijos valdžia planuoja pakeisti tokią situaciją.

Prancūzijos Būsto ministerijos vadovas Julienas Denormandie „Le Parisien“ teigė, kad miestas užsakinės laisvus kambarius, kad benamiai žmonės turėtų saugią vietą ir galėtų saviizoliuotis per COVID-19 pandemiją.

Miestas jau užsakė iki 50 kambarių „CIS Paris Kellerman“ viešbutyje. Iki šios savaitės pabaigos skaičių ketinama padidinti iki 170.

Viešbučių grupė „Accor“ taip pat gali pasiūlyti 500 kambarių Paryžiuje ir kitose vietose. Siūlomi kambariai yra vienviečiai, kad taip būtų iki minimumo sumažintas kontaktas tarp žmonių.

Prancūzijoje karantinas galioja jau beveik savaitę. Žmonėms leidžiama namus palikti tik esant būtinybei. Tokiomis priemonėmis siekiama sustabdyti viruso plitimą.

Prancūzijos valdžia siūlo ir dar griežtesnių priemonių. Siūloma žmones, kurie nepaklūsta karantinui, bausti iki 3,7 tūkst. eurų baudomis, o jeigu nusižengiama pakartotinai – net kalėjimo iki šešių mėnesių bausme.

„Likdami namuose jūs saugote gyvybes“, – teigė Prancūzijos vidaus reikalų ministras Christophe'as Castaneris.

Kai kurie viešbučiai Londone taip pat savo laisvus kambarius siūlo benamiams pandemijos metu. Šį savaitgalį jiems bus pasiūlyta apie 300 kambarių, jų daugės artimiausiu metu. Londono valdžia dirba su „InterContinental Hotels“, kad galėtų užsakyti kambarius už sumažintą kainą.

Lietuvoje tuo tarpu Vilnius viešbutyje karantinuos iš užsienio atvykusius asmenis. A.Veryga pirmadienio vakarą įsakė visus iš užsienio grįžtančius šalies piliečius izoliuoti savivaldybių administracijų numatytose patalpose. Į Vilnių atvykę žmonės karantinuojami „Urbihop“ viešbutyje Ąžuolyno gatvėje.

Prancūzija griežtina karantino taisykles

Prancūzija ruošiasi sugriežtinti karantino dėl koronaviruso taisykles, pirmadienį paskelbė ministras pirmininkas Edouard'as Philippe'as.

Televizijai TF1 TV premjeras sakė pasirašysiantis dekretą, kuriuo nuo antradienio gyventojams bus uždrausta sportuoti toliau nei vieno kilometro atstumu nuo namų, pavyzdžiui, bėgioti, ir bus nurodyta uždaryti po atviru dangumi veikiančias prekybos vietas. Vis dėlto vietos pareigūnai išskirtiniais atvejais galės paprašyti padaryti išimtį.

„Daug mūsų bendrapiliečių norėtų, kad viskas būtų kaip anksčiau, normaliais laikais. Bet rytoj tai nenutiks“, – sakė E.Philippe'as, perspėjęs, kad karantinas gali trukti „dar kelias savaites“.

Vyriausybės pareigūnams nerimą kelia vaizdai iš turgaviečių, kur gausu pirkėjų, ir bėgikų, kai kuriuose rajonuose užplūdusių gatves, lyg gyvenimas tebetekėtų sava vaga.

Kaip pranešama, prezidentas Emmanuelis Macronas palaiko siūlymą sugriežtinti jau esamas taisykles, o ne įvesti naujų, tokių kaip komendanto valanda ar visiškas draudimas išeiti iš namų.

„Išvesti vaikus pasivaikščioti ar išeiti pasportuoti galima toliausiai vieno kilometro atstumu nuo jūsų namų, vienai valandai, ir akivaizdu, kad vienam, kartą per dieną“, – nurodė E.Philippe'as.

Jis sakė, kad nors nurodoma užsidaryti atviroms turgavietėms, bus leidžiama toliau dirbti tokioms vietoms, kurios yra pagrindinis maisto produktų šaltinis.

Prancūzijoje koronavirusas jau pareikalavo 860 gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius