Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmadienį po kelių mėnesių pertraukos ir chaoso grįžta skrydžiai į Londoną

Po chaoso bei nežinomybės kupinų pastarųjų savaičių pirmadienį galų gale iš Vilniaus turėtų kilti lėktuvas į Londoną. Naktį į Lietuvą po kelių mėnesių pertraukos atskris ir keleiviai iš Jungtinės Karalystės. Nebetaikant apribojimų atvykimui iš šios šalies, gauti skrydžių leidimai, 15min patvirtino Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas.
Lietuvos oro uostų aviacijos prognozių pristatymas 2020 metams
„Wizz Air“ / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

Vengrijos oro bendrovės „Wizz Air“ lėktuvas iš Vilniaus į Lutoną turėtų kilti 19.55 val.

Lėktuvas iš Lutono oro uosto numatytas kilti 21.30 val. vietos laiku (23.30 val. Lietuvos laiku). Po maždaug dviejų su puse valandų orlaivis leisis Vilniuje.

Į Londoną nuo liepos skrydžius planuoja atnaujinti ir „Ryanair“, „airBaltic“. Visa informacija apie vykstančius ir planuojamus atnaujinti skrydžius skelbiama Vilniaus oro uosto polapyje.

LTOU nuotr./Skrydžiai į Jungtinę Karalystę
LTOU nuotr./Skrydžiai į Jungtinę Karalystę

Lietuvos oro uostai liepą vadina lūžio tašku, nuo kurio bus atkurti skrydžiai, keleiviai vėl skraidys, atlaisvės šalių kelionių apribojimai. Jau liepos mėnesį planuojama 70 maršrutų iš trijų Lietuvos oro uostų.

Primename, kad dėl „Wizz Air“ reisų tarp Lietuvos ir Jungtinės Karalystės kelias savaites tęsėsi nežinomybė. Oro bendrovė pardavinėjo bilietus, tačiau skrydžiams leidimas nebuvo suteiktas. Keli skrydžiai dėl to buvo atšaukti.

Nors Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius prieš mažiau nei savaitę sakė, kad kol kas neplanuojama atnaujinti skrydžių su Jungtine Karalyste ir tai daroma sąmoningai dėl didelio ten esančio sergamumo, situacija pasikeitė penktadienį.

Jungtinę Karalystę anksčiau Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) buvo priskyrusi prie labiausiai paveiktų šalių, iš jos ne Lietuvos piliečiams atvykti buvo draudžiama. Visgi penktadienį paskelbta, kad nuo birželio 29 d. šio apribojimo nebelieka. Nebėra ir reikalavimo izoliuotis grįžus į Lietuvą – tai teliko rekomendacija.

Vykstantiems į Jungtinę Karalystę dviejų savaičių saviizoliacija yra privaloma. Ją reikės atlikti tuo adresu, kurį atvykėliai pateiks atvykimo formoje.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad labiausiai paveiktų valstybių sąrašą SAM atnaujina kiekvieną savaitę, atsižvelgiant į epidemiologinius rodiklius užsienio šalyse.

Į mūsų šalį dėl didelio sergamumo koronaviruso infekcija (COVID-19) šią savaitę vis dar negalės atvykti Švedijos ir Portugalijos piliečiai ir šiose valstybėse teisėtai gyvenantys asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius