Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tūkstančiai flamingų rožine spalva nudažė karantine gyvenantį Mumbajų

Kol žmonės per karantiną sėdi namuose, jų vietą miesto gatvėse užima gyvūnai. Šįkart daugiau paukščių pastebėta Mumbajuje.
Flamingai Mumbajuje
Flamingai Mumbajuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jau ne kartą skelbta, kad dėl koronaviruso pandemijos pasaulio šalims paskelbus karantiną, į miestą atklysta iki šiol jų vengę gyvūnai. Velse šeimininkavo laukiniai ožiai, Izraelio parke lakstė šakalų gauja... Dabar žiniasklaidos dėmesio susilaukė ir neįprastai didelis flamingų skaičius Indijos mieste Mumbajuje.

Kaip rašo „Science Times“, flamingai šiame mieste nėra naujiena. Paukščiai jau nuo seno migruoja į Mumbajų, kur lapkričio–gegužės mėnesiais jie maitinasi ir kolonijose peri jauniklius. Visgi šiemet paukščių kaip niekad daug – gyventojai pastebėjo, kad dar niekada miesto vandens telkinių nebuvo apgulęs toks rožinių paukščių skaičius.

„Bombay Natural History Society“ skelbia, kad šiemet migruojanti flamingų populiacija yra maždaug ketvirtadaliu didesnė nei praėjusių metų. Skaičiuojama, kad į Mumbajų šiemet atskrido apie 150 tūkst. šių paukščių.

„Tokio didelio skaičiaus priežastis yra ir ta, kad daug jaunėlių skrenda į šias vietas, kurie jau paaugo po prieš dvejus metus užfiksuoto sėkmingo poravimosi sezono, – aiškino BNHS direktorius Deepakas Apte. – Be to, karantinas suteikia šiems paukščiams ramybės perėjimui, jiems netrukdoma ieškoti maisto – iš esmės sudarytos palankios sąlygos.“

Nors žmonės negali nueiti iš arti apžiūrėti paukščių, vietos gyventojai gražiu reginiu gėrisi bent iš savo balkonų – fotografuoja rožinę jūrą dieną, o naktį gėrisi, kaip paukščiai virsta tarsi nedidelėmis švieselėmis tamsiame vandenyje.

„Gyventojai, įkalinti namuose, leidžia savo rytus ir vakarus balkonuose, fotografuodami ir filmuodami šiuos atsipalaidavusius paukščius, – sakė Mumbajaus gyventojas Sunilas Agarwalis „Hindustan Times“. – Karantinas bent jau paskatins žmones atkreipti dėmesį į aplinką, kurią jie anksčiau priimdavo kaip savaime suprantamą dalyką.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius