-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 madingiausi batai šį rudenį: su kuo juos derinti?

Stilistė Greta Kukštaitė sako, kad dabar ne batus deriname prie drabužių, o drabužius prie batų. Ir jau seniai batų nebederiname prie rankinių. „Dabar batai apskritai gali būti pagrindinis įvaizdžio akcentas, o apranga – net kasdienė, niekuo neišsiskirianti“, – sako stilistė. Su ja kalbamės apie tai, kokia avalynė bus madinga šį rudenį ir kaip ją derinti.
Batai
Batai / 123rf.com, „Scanpix“/„Zumapress“ ir Vida Press nuotr.

Rugsėjis, kaip sako stilistė G.Kukštaitė, yra mados mylėtojų mėnuo. Ypač tą mėnesį, kai dažnai gamta nepagaili geresnio oro ir saulės, galima derinti dviejų sezonų aprangą: vilkėti striukę ar lietpaltį, bet vis dar nemūvėti pėdkelnių. O tai, pašnekovės teigimu, leidžia susikurti įvairiausių stilingų derinių:

„Siūlau pažaisti mada, nes tam tinkamas laikotarpis Lietuvoje – gana trumpas.“

Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Greta Kukštaitė

Paklausta, kokia avalynė bus madinga šį rudenį, G.Kukštaitė sako, kad, kaip ir būdinga šaltajam sezonui, – aulinukai (šį sezoną – su užtrauktuku priekyje, suvarstomi), ilgaauliai batai (storesniu kulnu, lietaus bei kaubojiško stiliaus batai). Kol oras dar neatvėsęs – madinga būsite avėdama loaferius.

Kaip vieną ryškesnių sezono akcentų stilistė išskyrė didelę, grubesnę platformą, taip pat įvairias detales: kailį, sagtis, užtrauktukus.

Žemiau – aštuoni stilistės įvardyti avalynės modeliai, kurie bus madingi šaltąjį sezoną, ir patarimai, kaip juos derinti.

Loaferiai

Rudenį vis dar madingi lieka loaferiai. Galite rinktis grubesnius, turinčius didesnę platformą. Stilistės teigimu, šie batai gali būti derinami ir prie ilgesnių baltų kojinių, prie bermudų šortų ir švarko kostiumėlio – šiltesniu oru. Taip pat prie trumpesnių ar vidutinio ilgio sijonų, pavyzdžiui, klostuotų.

Vėsesniu oru, pasak G.Kukštaitės, juos galite derinti prie kelnių ir švarko kostiumėlio, plačių džinsų, kelnių, vidutinio ilgio suknelių, kurias galima sujuosti dirželiu, ant viršaus apsivilkti švarką ar lietpaltį, ar odinę striukę, kuri tinka prie visko.

Aulinukai grubesne platforma, su užtrauktuku ir suvarstomi

Šį rudens sezoną vėl labai madingi bus auliniai batai grubesne platforma, taip pat priekyje turintys užtrauktuką ir jau klasika vadinami suvarstomi aulinukai.

„Kadangi aulinukai yra tokia universali avalynė, iš esmės juos galima derinti prie visko. Jei avite aulinukus su užtrauktuku ir norite, kad jis matytųsi, rinkitės trumpesnius ar vidutinio ilgio sijonus, kiulotus“, – sako stilistė.

Ilgaauliai batai: storesniu kulnu ir grubesniu padu

Dar vienas madingas avalynės modelis vėsiuoju metų laiku – ilgaauliai batai iki kelių. Jie gali būti storesniu kulnu arba grubesne platforma. Kalbėdama apie ilgaaulius batus, stilistė pabrėžė: „Svarbiausia kad jie būtų ne zomšiniai ir ne prigludę, nes tokie jau seniai išėję iš mados.“

Ilgaaulius batus galite derinti su suknelėmis, švarkais, palaidinėmis, marškiniais, džemperiais.

„Taip pat į ilgaaulius batus galima sukišti džinsus, tik šie turėtų būti tiesesnio modelio, o ne itin aptempti (angl. skinny), nes tokie jau irgi yra išėjęs iš mados“, – pataria G.Kukštaitė.

„Scanpix“/„Zumapress“ nuotr./„Chloé“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
„Scanpix“/„Zumapress“ nuotr./„Chloé“ 2021–2022 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis

Kaubojiško stiliaus batai

Nebe pirmą sezoną madingi kaubojiško stiliaus batai. Jei jų aulas ilgesnis, G.Kukštaitė siūlo šiuos batus avėti prie suknelių, sijonų ar šortų, o jei aulas trumpesnis – kiek virš kauliuko, galima derinti prie plačių kelnių arba prie plačių ar platėjančių džinsų.

Lietaus, arba guminiai, batai

Rudenį bus madingi šiek tiek platesni, ne prigludę prie kojos. Juos stilistė siūlo derinti su sijonais, suknelėmis, bermudų šortų ir švarko kostiumėliu. Jei norisi, į juos galima susikišti kelnes.

„Dabar labai palankus oras avėti aulinukus, ilgaaulius ir lietaus batus iki kelių, nes dar galima būti be pėdkelnių“, – tinkamo meto pasidžiaugti sezonų sandara rekomenduoja nepraleisti stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius