-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausi sijonai ir suknelės: kokius rinktis šią vasarą ir kaip derinti?

Tinkliniai, odiniai, balerinos, susiaučiami – šį šiltąjį sezoną madingi įvairių formų ir ilgių sijonai, tiek vienspalviai, tiek marginti raštais ar puošti aplikacijomis. Apie tai, kaip juos derinti ir kokias sukneles rinktis šią vasarą, kalbamės su stiliste Mingaile Skuodyte.
Madingiausi sijonai ir suknelės: kokius rinktis šią vasarą?
Madingiausi sijonai ir suknelės: kokius rinktis šią vasarą? / „Scanpix“/ SIPA ir Vida Press nuotr.

Tinklinis sijonas

„Dažniausiai ilgi ir tiesūs, visiškai permatomi, todėl geriausiai derinami su ilgesniais viršutiniais drabužiais – pavyzdžiui, kimono tipo tunikomis arba ilgu megztiniu. Ir kadangi labai apnuogina kūną, viršutinė dalis turi būti gana uždara“, – kaip dėvėti tokius tinklinius (angl. mesh) sijonus, rekomenduoja „Tavo stilius“ stilistė.

A post shared by Elpis Bliss (@elpisbliss) on

Odinis sijonas

Odinį sijoną, pasak M.Skuodytės, galite rinktis visokių formų ir įvairiausioms progoms. Pieštuko formos sijonas gali būti derinamas ir prie oficialaus (su palaidine, švarku ir aukštakulniais), ir prie kasdienio (su marškinėliais, džemperiu ir sportiniais bateliais) stiliaus.

Stilistės teigimu, madingi ir mini odiniai sijonai su įvairiausiomis aplikacijomis, o juos suderinusios su puošnia palaidine ir aukštakulniais galėsite taip pasipuošti vakare. Jei derinsite su marškinėliais ir sportiniais bateliais – bus puikus kasdienis įvaizdis.

Vida Press nuotr./Charlotte Gainsbourg ir Lou Doillon
Vida Press nuotr./Charlotte Gainsbourg ir Lou Doillon

Susiaučiamas sijonas

Labai populiarus šį šiltąjį sezoną. Dėvint susiaučiamą sijoną (angl. wrap skirt) jūsų derinys įgaus asimetriškų linijų ir atrodys žaismingai. Tokio tipo sijonas, pasak stilistės, gali būti nuo labai trumpo iki labai ilgo, siekiančio žemę, visokių spalvų ir raštų. Jį galite derinti prie bet ko, o jei norėsite stilingesnio įvaizdžio, derinkite su kontrastingų spalvų ir raštų palaidinėmis.

A post shared by Yellow Hats (@jessiwebb) on

A post shared by Anthon.dk (@anthon9900) on

Balerinos sijonas

Pasak M.Skuodytės, dabar balerinos sijonas labiau pritaikomas kasdieniame stiliuje nei vakariniame. Taigi labiau derinamas su odine striukute ir sportiniais bateliais nei romantiška palaidine ir balerinos bateliais.

Stilistė pabrėžė, kad šį sezoną, kalbant apie sijonus, labai populiarūs vadinamieji metaliniai ar viniliniai audiniai, tokios detalės kaip rauktinukai ar kutai.

Suknelės

Raštai

Šią vasarą drąsiai rinkitės sukneles, margintas žirneliais, didelėmis gėlėmis, ryškiais, kontrastingais, net keistais raštais.

Vida Press nuotr./Juoda suknelė su žirneliais
Vida Press nuotr./Juoda suknelė su žirneliais

Detalės

Pasak M.Skuodytės, dabar madingos suknelės atvirais pečiais (horizontalia linija), įliemenuotos (tinkamoje vietoje), tokios, kurių rankovės primena didelių marškinėlių, ir tokios, kurių viršus yra marškinių tipo.

A post shared by Livia Auer (@livia_auer) on

Iškirptė

Stilistė, kalbėdama apie madingiausias šios vasaros sukneles, išskyrė keletą akcentų. Jos teigimu, šį sezoną neprašausite rinkdamosi sukneles uždaru kaklu, turinčias petnešėles, V formos arba asimetrišką iškirptę.

Vida Press nuotr./„Chloé“ 2018 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Chloé“ 2018 m. pavasario ir vasaros kolekcijos modelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius