Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausių batelių ir basučių 8-ukas: kuriuos avėsite šį sezoną?

Lygiapadžiai, turintys žemesnį ar aukštesnį kulną, platforminiai, įsispiriami, dekoruoti juostelėmis, sportiniai bateliai ir basutės – štai kas madinga šį šiltąjį sezoną. Tiesa, kai kurie bateliai madingiausiųjų sąraše – jau nebe pirmą sezoną, tad veikiausiai vieną tokių modelių turite ir savo spintoje. Stilistė Mingailė Skuodytė išrinko aštuonias 2019-ųjų šiltojo sezono avalynės tendencijas, su kuriomis ir kviečiame susipažinti.
Batai
Batai / Vida Press nuotr.

Įsispiriami bateliai

Vieni madingiausių šį sezoną, kaip jau ir ne vieną prieš tai buvusį, – įsispiriami bateliai atviru kulnu (angl. mules). „Priekis gali būti uždaras arba atviras iš vienos ar kelių juostelių, – sako „Tavo stilius“ įkūrėja M.Skuodytė. – Dažniausiai šie bateliai turi nedidelį kulniuką, jį reikėtų rinktis pagal savo blauzdos apimtį – kuo blauzda stambesnė, tuo kulniukas turi būti tvirtesnis / platesnis.“

Vida Press nuotr./Įsispiriami vasariniai bateliai (angl. „mules“)
Vida Press nuotr./Įsispiriami vasariniai bateliai (angl. „mules“)

Bateliai su trikampe platforma

Dar vienas pasirinkimas šiam sezonui – bateliai su trikampe (žiūrint iš šono, – red. past.) kamštine ar pinta platforma (angl. wedges).

„Dažniausiai natūralių rusvų arba pastelinių spalvų. Tokie batai gan vasariški ir romantiški, dažniausiai derinami su tokio paties stiliaus suknelėmis arba šviesiomis kelnėmis ar džinsais“, – sako stilistė.

Bateliai su kulkšnį juosiančia juostele

Madingi lygiapadžiai, platforminiai ar kulniuką turintys bateliai su dirželiu ar juostelėmis, apsivejančiomis kulkšnį (angl. ankle wrap).

„Tokia detalė šiek tiek pavojinga trumpesnėms ar platesnėms kojoms, nes jas trumpina ir platina. Tokių kojų savininkės šio tipo batus gali rinktis su kulnu arba platforma, kad neturėtų didelės įtakos proporcijoms. O ilgakojėms, priešingai, tai yra puiki detalė, truputį atskirianti proporcijas“, – pataria M.Skuodytė.

Bateliai ar basutės su juostelėmis

Kalbėdama apie batelius ar basutes su juostelėmis (angl. multi straps), M.Skuodytė pabrėžia, kad madingiausi tie, kurių juostelės yra gana siauros ir įvairiai persipinančios, kuriančios neįprastus ornamentus. Toms, kurių kojos stambesnės, stilistė pataria rinktis šiek tiek platesnes juosteles turinčius ryškesnių ar tamsesnių spalvų batelius.

Gyvūnų raštais marginti bateliai

Viena šio sezono mados tendencijų – gyvūnų raštai (angl. animal prints). Jie vyrauja visur, tad neaplenkia ir batų. Pasak M.Skuodytės, šį sezoną populiariausias leopardo raštas. Juo marginti gali būti ir aukštakulniai, ir platforminiai, lygiapadžiai ar įsispiriami bateliai, taip pat ir sportinio stiliaus batai. Populiariausia, stilistės teigimu, juos derinti su džinsais, bet galima rinktis ir romantiškesnį įvaizdį ir tokius batelius derinti su suknele (tik ne itin seksualia!)

Neoninių spalvų bateliai

Dar viena šį pavasarį ir vasarą karaliaujanti tendencija – neoninės spalvos (angl. neon colors). Tokių spalvų gali būti ir drabužiai, ir aksesuarai, įskaitant ir avalynę. „Vis dėlto rekomenduočiau nerizikuoti renkantis tokių spalvų drabužius, geriau rinktis neoninius batus ar rankinę, o gal ir abu. Tai puiki detalė prie bet kokio ramesnių spalvų drabužių derinio“, – pataria stilistė.

Sportbačiai

Sunkiai įsivaizduojame savo gyvenimą be sportinių batelių, jie dažnu atveju jau keičia ir bet kurią kitą avalynę. Taigi sportbačiai niekur nedingsta, jie ir toliau labai madingi, tačiau, pasak pašnekovės, pagaliau jie nustojo didėti ir plėstis. „Visiškai chunky jau nebėra mados topuose, dabar galime rinktis labiau sportinio stiliaus kedus t.y. bėgimo, žygio pėsčiomis ar fitneso“, – paaiškina stilistė.

Sportinio tipo basutės

Tai sportinio tipo basutės (angl. sport sandal), kurios, kaip sako stilistė, labiausiai žinomos kaip turistinės, tačiau dabar veržiasi į madingiausiųjų gretas. „Madingos ir tos originalios – su velcro užsegimais, medžiaginėmis juostomis ir guminiais padais, bet yra ir ne tokių tiesioginių variantų – su odinėmis juostomis ir papuošimais“, – sako M.Skuodytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius