Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Midi suknelės ir sijonai: kaip išsirinkti tinkamą jų ilgį? Stilistės patarimai

Ar teko kada patirti jausmą, kai matuodamasi iš pažiūros tinkančią midi ilgio suknelę veidrodyje norimo rezultato neišvydote – atrodė, lyg tas drabužis jums visai netiktų? Jei taip nutiko, atsakymas čia paprastas – pasirinkote ilgį, neatitinkantį jūsų kojų formų. Kaip žinoti, kuris midi ilgio sijonas ar suknelė tikrai tiks ir prie ko derinti tokius drabužius?
Midi ilgio sijonas
Midi ilgio sijonas / Vida Press nuotr.

Atkreipkite dėmesį į plačiausią blauzdų vietą

Vadinamųjų midi drabužių (dažniausiai tai – suknelės ir sijonai, gali būti plono audinio sijonkelnės, bet ne bridžai) ilgis yra nuo žemiau kelių iki pusės blauzdų. Kaip išsirinkti, kuris ilgis tinkamiausias būtent jums? Stilistė Mingailė Skuodytė sako, kad ilgį reikia rinktis pagal savo kojų formą.

Svarbiausia, kad horizontali linija neatsirastų pačioje plačiausioje blauzdų vietoje, nes taip jas gerokai išplatins arba pabrėš.

„Svarbiausia stebėti, kad horizontali linija neatsirastų pačioje plačiausioje blauzdų vietoje, nes taip jas gerokai išplatins arba pabrėš. Tačiau, jei blauzdos plonos, kaip tik reikėtų rinktis tokį ilgį, kad joms suteiktų šiek tiek formų“, – pataria „Tavo stilius“ įkūrėja.

Pasak jos, žemesnio ūgio moterys gali rinktis midi sijonus vietoj ilgų, nes atidengus kojas vizualiai šiek tiek pailgėja siluetas.

Svarbi viršutinė dalis ir aksesuarai

Renkantis ilgesnį sijoną ar kelnes, stilistės teigimu, labai svarbus ir viršutinės dalies drabužis: ilgesnis sijonas kūnui jau suteikia šiek tiek daugiau apimties, tad viršutinė dalis turėtų būti tinkama kūno siluetui, ne per didelė ir ne per daug apkritusi, jei derinys – tada ir ne per ilga.

„Midi ilgio drabužiai apskritai suteikia šiek tiek moteriškesnį įvaizdį. Mano galva, tą vadinamąjį bobišką efektą ilgis suteikia tik tada, kai jis yra netinkamas. Tačiau tą patį efektą gali suteikti ir netinkami aksesuarai arba tiksliau – jų nebuvimas.

Vadinamąjį bobišką efektą gali suteikti ir netinkami aksesuarai arba tiksliau – jų nebuvimas.

Pavyzdžiui, jei labai paprastą midi suknelę, galbūt gėlėtą, kurios viršutinė dalis truputį platesnė, derinsite su paprasčiausiomis balerinomis ar kūno spalvos basutėmis ir nebus jokių įdomesnių aksesuarų, tokiu atveju tikrai galite atrodyti truputį „bobiškai“.

Bet kokią midi suknelę ar midi derinuką reikėtų derinti su stilingais, madingesniais aksesuarais – batais, rankinėmis, papuošalais, įvaizdį lengvai gali pakeisti ir šukuosena bei makiažas“, – paaiškina stilistė.

Prie ko derinti midi ilgio drabužius?

Be netinkamo ilgio, dar viena moterų daroma klaida, renkantis midi drabužį, yra netinkama drabužio forma. „Pūstas, plisuotas, klostuotas sijonas, ypač ilgesnis, tikrai netinka apvalesnių klubų savininkėms. O jei toks sijonas dar derinamas su apkritusia platesne viršutine dalimi, labai sugriaunamas bet koks siluetas nuo stambesnio iki vidutinio sudėjimo“, – sako M.Skuodytė.

Jos pasiūlymas – renkantis midi ilgio drabužį, derinti jį su tvarkingų formų, trumpais, ne per plačiais viršutinės dalies drabužiais. Moterys, kurių didesnė krūtinė ar platesni pečiai, stilistės teigimu, turėtų rinktis drabužius atviresniu kaklu.

„Kalbant apie avalynę, bijant per daug sutrumpinti kojas, galima dėvėti aukštakulnius, platforminius batus ar platforminius kedukus.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Kad stilistiškai nenusiristumėte į tą per daug moterišką vaizdelį, ieškokite bet ko, kas šiuo metu madinga – nuo basučių iki kedų, tada derinys ar suknelė atrodys šiuolaikiškai“, – pataria stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius