Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rudens stilius: 8 paltai ir striukės, madingi šį sezoną

Paklausta, kokios tendencijos vyrauja šį rudenį, kalbant apie viršutinius drabužius, stilistė Greta Kukštaitė išskyrė labai pūstas striukes, įliemenavimą – šiemet labai madingi įliemenuoti ir švarkai, ir paltai, ir striukės, vintažą ir sendinimą – tokie gali būti odiniai švarkai, odiniai paltai, kurie atrodo lyg būtų specialiai sendinti, daug kailio. Ir pridūrė, kad dabar išpopuliarėjo įliemenuotos striukės ir itin ilgi paltai.
Tina Kunakey, Devon Windsor, Kylie Jenner
Tina Kunakey, Devon Windsor, Kylie Jenner / „Scanpix“/SIPA ir „Scanpix“/„Sipapress“ nuotr.

Paprašyta įvardyti šį sezoną madingiausius viršutinis drabužius, stilistė G.Kukštaitė sakė: „Šį sezoną ypač madingos motociklininko striukės (populiariausios spalvos – raudona, mėlyna, gali būti ir su aplikacijomis), odinės ir medžiaginės padidintos bomber tipo striukės, verstos odos striukės su kailiu, didžiulės pūstos striukės (galima pastebėti ir ryškių spalvų), įliemenuotos pūstos striukės, odiniai paltai, taip pat ilgi, net žemę siekiantys, klasikiniai ir oversized paltai, spalvingi kailiniai – čia jau kai paspaus šaltukas.“

Kalbėdama apie viršutinių drabužių derinimą, stilistė pabrėžė, kad pirmiausia reikėtų atsižvelgti į savo asmeninį stilių, kaip norisi atrodyti.

„Visada siūlau rinktis tokius drabužius, su kuriais jaučiatės labiausiai savimi ir sau gražiausia. Taip stebėsite save ir bus lengviau suprasti, kas jums tinka ir patinka. Net jei ir kokia nors tendencija dabar yra ypač „ant bangos“, nereikia aklai vaikytis to, kas yra ne jūsų. Juk asmeninis stilius kur kas svarbiau. Viena siūlyčiau – stebėti proporcijas, kad įvaizdis atrodytų harmoningai“, – patarė G.Kukštaitė.

Taip pat pridūrė, kad kalbant apie vieną ar kitą viršutinį drabužį, įvaizdį galima ir paderinti: „Pavyzdžiui, prie motociklininko švarko ar oversized bomberio savaime norėsis „kietesnio“ įvaizdžio, taigi, vilkint vieną ar kitą, galima derinti grubaus kulno batus, ypač madingas cargo stiliaus kelnes.

Didelę pūstą striukę ar net ir bomberį, norint atsvaros, galima derinti su „moteriškomis“ detalėmis ar aksesuarais – tokiomis kaip ilgaauliai aukštakulniai, trumpesni sijonai ir pan.“

Pasiteiravus, jos nuomone, kiek ir kokių viršutinių drabužių reikia moteriai, kad ji jau būtų pasiruošusi visiems būtiniems gyvenimo atvejams, G.Kukštaitė sakė, kad, atsižvelgiant į lietuviškus orus, svarbiausia yra šiltas paltas ir šilta striukė:

„Jie abu yra būtini, todėl reikia turėti tiek paltą vieniems deriniams ir nuotaikai, tiek striukę kasdienai ir tuomet, kai labai šalta. Na, ir būna atvejų, kai norisi ko nors naujo ir ką nors pakeisti, tada galima pasižvalgyti ir kailinukų.“

Renkantis viršutinį drabužį šaltajam sezonui stilistė patarė skaityti sudėtį, kad drabužis būtų kokybiškas ir tikrai šiltas. O kalbėdama apie spalvas, sakė, kad visada ir prie visko tiks klasika tapusi juoda – tiek juodas paltas, tiek striukė.

Vida Press nuotr./Angelina Jolie (dešinėje) su dukra Zahara
Vida Press nuotr./Angelina Jolie (dešinėje) su dukra Zahara

„Tačiau, jei mėgstate spalvas, galima įsigyti ir ryškesnę striukę ar bent jau chaki spalvos. Jei esate ištikima klasikai, bet norisi „gyvybės“, prie palto ar striukės galima priderinti ryškesnių spalvų ar spalvotų langelių didelį šaliką“, – patarimais dalijosi G.Kukštaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius