-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Madingiausi šortai šią vasarą: kokius rinktis, ką prie jų derinti ir kokių nebedėvėti?

„Šį sezoną madingi laisvesnio modelio ir aukšto juosmens šortai“, – sako stilistė Greta Kukštaitė. Ji pasidalijo patarimais, kokio modelio šortus rinktis, norint atrodyti stilingai šią vasarą, ką prie jų derinti ir kokius šortus verčiau atidėti į šalį.
Šortai
Šortai / 123RF.com nuotr.

Stilistės G.Kukštaitės teigimu, šią vasarą madingus šortus galima suskirstyti į keletą kategorijų: džinsiniai bermudai, laisvi (A formos) aukšto juosmens šortai (gali būti surišami ir dideliu kaspinu), sportinio stiliaus laisvi šortai, baikerio šortai.

Ką prie jų derinti?

Džinsiniai bermudai

Pasak stilistės, jei norite susikurti elegantišką modernų miesto įvaizdį, prie džinsinių bermudų tiks oversize balti marškiniai, griežto kirpimo švarkas ar tiesiog dailūs šilkiniai marškiniai ir minimalistinės aukštakulnės basutės.

Jei norisi laisvalaikio įvaizdžio, G.Kukštaitė džinsinius bermudus pataria derinti su sportbačiais, oversize palaidine ir megzta liemene arba patrumpinta prigludusia „tank“ palaidine bei sportiniu džemperiu.

Laisvi aukšto juosmens šortai

Prie laisvų – tarsi A formos – šortų, turinčių aukštą juosmenį, stilistės teigimu, galima derinti sukištą į šortus arba patrumpintą palaidinę, dailiai atrodys ir palaidinė su įstatytais petukais. „Avalynė – įvairiausio modelio sandalai, sportbačiai, aukštakulnės basutės“, – rekomenduoja G.Kukštaitė.

Sportinio stiliaus laisvi šortai

„Sportinio stiliaus laisvus šortus galima stilingai vilkėti kaip kostiumėlį, įsigijus visą bendrą komplektą, arba vilkėti prie trumpos „tank top“ palaidinės, oversize prasegtų marškinių ir grubių sandalų ar sportbačių“, – sako stilistė.

Baikerio šortai

Baikerio šortai, G.Kukštaitės teigimu, vis dar aktualūs šią vasarą, tačiau stilistė rekomenduoja rinktis spalvingus ar raštuotus. Prie tokių šortų, pasak stilistės, galima derinti ir laisvas palaidines, ir patrumpintas, ir džemperius ar džinsinį švarką.

„Avalynė – sportbačiai, grubūs sandalai. Beje, prie šių šortų ypač madingai atrodys žvejo kepurė ar beisbolo kepuraitė bei madingos šlepetės per pirštą (angl. flip lop)“, – ką derinti prie baikerio šortų, siūlo stilistė.

Paklausta, ar yra šortai, kuriuos šią vasarą reikėtų paslėpti giliai spintoje, G.Kukštaitė siūlo nebesirinkti prigludusių itin trumpų ir žemo juosmens šortų: „Vilkėdama tokius šortus galite atrodyti tikrai labai vulgariai ir neskoningai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius