Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 madingiausių sijonų modelių šią vasarą: kokius rinktis ir prie ko derinti?

Stilistės Gretos Kukštaitės teigimu, šią vasarą madingus sijonus būtų galima suskirstyti į dvi kategorijas – trumpus ir vidutinio ilgio, tik skirtingų tekstūrų ir modelių. Tad kokie sijonai dabar „ant bangos“ ir ką prie jų derinti?
Madingi sijonai
Madingi sijonai / „Scanpix“/„Cover Images“ ir Vida Press nuotr.

Stilistė išskyrė šešis trumpų ir keturis vidutinio ilgio sijonų modelius.

Trumpi sijonai

Klostuotas. Šią vasarą, G.Kukštaitės teigimu, madingi trumpi klostuoti sijonai, primenantys teniso sijonėlius. Jie gali būti vienspalviai, languoti – kaip mokykliniai sijonukai.

Tvido audinio. Dar vienas pasirinkimas – tvido audinio trumpi sijonai. Pasak stilistės, prie tokio sijono dažnai derinamas ir tokio pat audinio švarkas – duetas dėvimas kaip kostiumėlis. Sijonas gali būti puoštas auksinėmis sagomis, prisiūtomis kišenėmis ir kitomis detalėmis.

Dešimtojo dešimtmečio. Trumpas, lengvas, pasiūtas iš satino vienspalvio audinio sijonukas nukels į praėjusio amžiaus dešimtąjį dešimtmetį.

Romantiškas, puoštas raukiniais. Kaip gi vasara be romantikos? Šią madingi trumpi sijonai, puošti raukiniais. Jie gali būti margi, marginti gėlėmis, taškeliais ir kitais raštais.

Sujuosiamas. Dar vienas madingas šios vasaros modelis – sujuosiamas sijonas. Gali būti įvairaus audinio ir spalvos.

Prigludęs su nedideliu skeltuku. Stilistės teigimu, šią vasarą neprašausite pasirinkusios ir trumpą prigludusį medvilninį sijonuką, turintį nedidelį skeltuką.

Vidutinio ilgio sijonai

A formos. Be trumpų, šią vasarą itin aktualūs ir vidutinio ilgio sijonai. Vienas tokių modelių – A formos. Pasak G.Kukštaitės, madingiausi šioje kategorijoje – džinsiniai ir odiniai sijonai.

Satininis. Dar vienas vidutinio ilgio sijono modelis, kurį stilistė vadina visiška klasika, – vienspalvis satininio audinio.

Pieštuko formos su kutų detalėmis. Mėgstančios įdomesnes detales dėmesį galėtų atkreipti į vidutinio ilgio pieštuko formos sijonus, kurių apatinė dalis puošta kutais.

Su giliu skeltuku. Dar vienas šios vasaros sijonų modelis, kurį vilkint galima nušauti du zuikius – dėvėti ilgesnį sijoną, tačiau ne visiškai paslėpti kojas. Stilistė siūlo rinktis satininį ar lengvo audinio sijoną su skeltuku.

Ką derinti prie sijonų?

J.Kukštaitės teigimu, prie visų aukščiau išvardytų sijonų tinka tie patys viršutinės kūno dalies drabužiai.

„Prie sijonų galima derinti patrumpintas palaidines, braletes, baltus labiau oversized marškinėlius, marškinius – ypač stilingai atrodys surišti priekyje, vėsesnei dienai tiks oversized džemperiai, madingi sagutėmis susegami megztiniai V formos iškirpte, tiesaus kirpimo klasikinis švarkas, taip pat ir džinsinis švarkas“, – vardijo stilistė.

Pasak pašnekovės, avalynė taip pat gali būti įvairi: sportbačiai, basutės, aukštakulniai, bateliai ar kerziniai batai. Priklauso nuo to, kokį stilių norėsite susikurti.

„Gal tik išskirčiau tvido sijonus – kadangi jie puošnesni, prie jų siūlyčiau derinti aukštakulnes basutes ar aukštakulnius, marškinius pūstesnėmis rankovėmis ar kad ir tokio paties audinio švarkelį – kaip kostiumėlį. Toks derinys tiktų eleganciją mėgstančiai moteriai, – sakė G.Kukštaitė.

– Prie klostuotų trumpų sijonų geriausiai žiūrisi patrumpintos palaidinės ar aptempti marškinėliai be rankovių ir džemperiai.

Prie romantiškų raukiniais puoštų sijonų – patrumpintos palaidinės, marškinėliai, oversized švarkas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius