Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: „Prezo“ kepyklėlių karamelinis „Napoleonas“

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Karamelinis „Napoleonas“
Karamelinis „Napoleonas“ / „Prezo“ archyvo nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 400–500 g kvietinių miltų;
  • 1 kiaušinis;
  • 150 g sviesto;
  • 240 g grietinės.

kremui:

  • 170 g sviesto;
  • 30 g citrinos sulčių;
  • 450 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno.

Iškepkite lakštus:

1. Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą – miltus maišykite su sviestu iki trupinių, supilkite kiaušinius ir grietinę bei užminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta, dėkite dar miltų.

2. Dėkite į šaldytuvą, atšaldykite mažiausiai 2 valandas.

3. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite plonus lakštus ir subadykite. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 11 min.

Paruoškite kremą:

1. Iš visų jam skirtų produktų išplakite kremą: į plakiklį sudėkite sviestą ir supilkite citrinos sultis. Plakite, kol išeis puri masė. Dėkite karamelinį saldintą sutirštintą pieną, dar pamaišykite, kol viskas susijungs.

Surinkite tortą:

1. Iškeptus lakštus pertepkite paruoštu kremu. Apibarstykite šonus ir viršų trupiniais.

2. Palikite per naktį sustingti.

„Prezo“ archyvo nuotr. /Karamelinis „Napoleonas“
„Prezo“ archyvo nuotr. /Karamelinis „Napoleonas“

Su šiuo tortu projekte dalyvaujančios „Prezo“ kepyklėlės, ruošdamos plataus saldžių ir nesaldžių kepinių asortimentą, labai atidžiai renkasi tiekėjus ir naudoja kokybiškas žaliavas, pavyzdžiui, į jų kepinių sudėtį įeinančiuose riebaluose nėra GMO, konservantų, hidrintų riebalų bei sintetinių emulsiklių, o gamindami daugelį produktų naudoja natūralų sviestą.

Nuo natūralaus beveik nesiskiria ir sniegas, kuris dengia Druskininkų pašonėje įsikūrusios „Snow Arenos“ slidinėjimo trasas. Jis sustiprina tikrų kalnų žiemos vaizdą ir įspūdį: pramogų komplekso interjeras atkartoja kalnų miestelio gatvę, kuria einantys atsiduria ant kalno. Arena patenka į didžiausių pasaulio uždarų slidinėjimo trasų penketuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius