Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 minutės ir pusryčiai: tamsios duonos sumuštinis su špinatais ir skystu kiaušiniu

Ruošdami pusryčius visi anksčiau ar vėliau išsisemia – pabosta suktis tame pačiame košių, blynų, granolos rate. Tada visada verta prisiminti sumuštinius, bet ne tuos batonas bei sūris su dešra, o šį tą išradingesnio, nors visai lengvai pagaminamo. Apie kitą skonio lygį net nekalbame!
Sumuštiniai su špinatais ir kiaušiniu
Sumuštiniai su špinatais ir kiaušiniu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 6 riekelės tamsios duonos, ypač tinka su įvairiomis sėklomis;
  • 4 didelės saujos špinatų, geriau jaunučių;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • 1 arbat. šaukšt, sviesto;
  • 6 kiaušiniai;
  • druskos;
  • šviežiai maltų pipirų ar aitriųjų paprikų dribsnių.

Gaminimas:

1. Duonos riekeles švelniai paskrudinkite – tinka ir sausa keptuvė, ir elektrinė skrudintuvė.

2. Špinatus nuplaukite ir dar šlapius sudėkite į keptuvę, uždenkite dangčiu ir dėkite ant vidutinės kaitros. Pakaitinkite porą minučių vienąsyk pradengdami ir pamaišydami. Tuomet į jau apglebusius špinatus dėkite česnaką, sviestą, pasūdykite, keliolika sekundžių pakaitinkite ir nukaiskite.

3. Kiaušinius išvirkite, kad trynys būtų dar skystas ir atsargiai nulupkite.

4. Ant kiekvienos duonos riekės dėkite po šaukštą špinatų, ant viršaus kiaušinį, paspauskite jį šakute, kad šiek tiek įplyštų, dabar bartykite druską ir pipirus ar aitriosios paprikos dribsnius ir ragaukite.

Pastaba: vietoje špinatų galite naudoti ir įvairiausias jau sužėlusias švarias lietuviškas žoles – garšvas, dilgėles ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai