TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ant grilio keptas upėtakis: paprasta, bet taip gardu

Kepti upėtakiai, kuriuos galima įdaryti ir pavasariniais žalumynais, papuoš ir savaitgalio stalą, bet pritiks ir šiokiadieniams. Viskas ko reikia, tai pasilikti kiek daugiau laiko jų pamarinavimui. Jei tik orai leis, gardžiausia juos patikėti griliui, o jei ne, galima ir orkaitėje.
Kepti upėtakiai
Kepimui grilyje ruošiama žuvies filė / Fotolia nuotr.

Patiekalui reikės:

  • 2 upėtakių;
  • 2-3 apelsinų;
  • 200 g mažųjų šparagų;
  • 4 morkų;
  • 4 šaukštų ištirpinto sviesto;
  • 1 šaukšto konservuotų/marinuotų kaparėlių;
  • druskos;
  • maltų juodųjų (pipirų pagal skonį);
  • ridikėlių daigų;
  • sultenių.

Kaip gaminti:

Upėtakius perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Pagardinkite išspaustomis apelsinų sultimis ir palikite per naktį marinuotis (galima marinuoti ir kelias valandas).

Perkelkite į kepimo indą, negailėkite pipirų, pašlakstykite kaparėlių marinatu ir kepkite 200 °C orkaitėje.

Tuo pat metu keptuvėje įkaitinkite sviestą ir sudėkite šparagus bei išilgai perpjautas morkas, pabarstykite juos druska ir pavartydami kepkite ant vidutinės kaitros kelias minutes.

Kepamą žuvį vis pašlakstykite ir patepkite sviestu.

Prieš kepimo pabaigą kaitrą padidinkite panašiai iki 220 °C.

Iškeptą žuvį pagardinkite kaparėliais, gardžiausia su apkeptomis daržovėmis ir bulvėmis arba šviežiais žalumynais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius