Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FeedMySister receptas: šventinis šokoladinis tortas su kokosais

Kokosais kvepiantis, nes jie visur – traškiame torto pagrinde ir šokoladiškai kokosiniame kreme. Lengvai pagaminamas, galintis ilgai stovėti kambario temperatūroje, todėl puikiausiai tinkantis šventėms, nes tikrai niekas nesusigadins trumpiau ar ilgiau važiuojant į svečius.
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gamintas tortas
Tinklaraštininkės Rūta ir Asta bei jų gamintas tortas / FeedMySister, Šarūnė Zurba nuotr.

Ingredientai:

pagrindui:

  • 200 g kokosų drožlių;
  • 200 g medjool datulių be kauliukų;
  • 40 g nerafinuoto kokosų aliejaus.

kremui:

  • 135 g anakardžių riešutų;
  • 200 g klevų sirupo;
  • 200 g trintos kokosų masės;
  • 100 g juodojo šokolado;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos arba ekstrakto;
  • 90 g mandarinų sulčių;

papuošimui:

  • 30 g juodojo šokolado;
  • 1 valg. šaukšt. skrudintų kokosų drožlių (pasiliekame nuo pagrindo).

Gaminimas:

1. Iš vakaro vandenyje užmerkiame anakardžių riešutus.

2. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros. Į didžiausią kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, beriame kokosų drožles ir tolygiai paskirstome. Kepame 3–5 minutes. Labai atidžiai stebime, nes kokosas greitai skrunda. Šaukštą skrudintų kokosų drožlių paliekame papuošimui.

3. Į elektrinį smulkintuvą (blenderį) sudedame datules, kokosų aliejų, paskrudintas kokosų drožles ir pulsuojančiai išsukame – kol datulės susimals ir pasiskirstys.

4. Beriame į 18–19 cm skersmens apvalią atsegamą kepimo formą ir išlyginę bei suspaudę paviršių paliekame pastovėti kambario temperatūroje.

5. Nusunkiame išbrinkusius anakardžius ir dedame į smulkintuvo indą. Pilame klevų sirupą, mandarinų sultis ir ilgai sukame iki vientisos masės.

6. Į gautą masę dedame pasmulkintą trintą kokosų masę ir sukame tol, kol ji visiškai įsimaišo ir nelieka jokių gabaliukų.

7. Garų vonelėje palengva išlydome šokoladą, supilame jį į bendrą masę kartu su šaukšteliu vanilės ekstrakto arba pastos. Viską išsukame iki vientisos masės ir pilame ant pirmo sluoksnio viršaus. Padaužydami į stalviršį išlyginame ir uždengę maistine plėvele dedame į šaldytuvą.

8. Prieš valgant išimame iš šaldytuvo prieš geras porą valandų. Išlydome šiek tiek šokolado papuošimui, jį šaukštu pilame ant torto viršaus. Apibarstome skrudintomis kokosų drožlėmis.

FeedMySister nuotr./Šokoladinis tortas su kokosais
FeedMySister nuotr./Šokoladinis tortas su kokosais

Feed My Sister maisto tinklaraštį kuria dvi sesės Rūta ir Asta, neseniai išleidusios pirmąją knygą „Natūraliai saldu“ apie tai, kaip nesugaištant daug laiko pasilepinti saldumynais iš natūralių ingredientų. Savo tinklaraštyje sesės dalijasi šiuolaikišku požiūriu į maistą, kuris turi būti ne tik skanus, bet įvairus ir naudingas. Nuo šiol FeedMySister.com kartais pasidalys receptais ir su 15min skaitytojais.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius