Bananiniai blynai su akvafaba
Ar teko girdėti apie akvafabą? Dažniausiai taip įvardijamas skystis, likęs nuo konservuotų avinžirnių skardinės ar pakuotės. Augalinėje mityboje akvafaba dažnai naudojama vietoje kiaušinio, tad užuot išpylus ją į kriauklę, galima sunaudoti blynams ar kitiems kepiniams.
Ingredientai (apie 10 nedidelių blynų):
- 75 g kvietinių miltų;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių ;
- 50 ml akvafabos (skysčio iš avinžirnių skardinės/pakuotės);
- 1 mažo, gerai sunokusio banano;
- 2 šaukštai citrinos sulčių;
- 90 ml sojų arba kito augalinio „pieno“;
- 1 šaukštas cukraus;
- 1 šaukštelis kokosų aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Išplakti akvafabą iki putų (plakti apie pora minučių), į ją supilti citrinos sultis, pieną ir išmaišyti. Į mišinį įmaišyti šakute sutrintą bananą, o tada miltus, kepimo miltelius, cukrų. Maišyti, kol bus vientisa masė.
2. Įkaitinti keptuvę su kokosų aliejumi, dėti po 1-2 šaukštus tešlos vienam blynui ir kepti, kol abi pusės švelniai paruduos. Pilkite aliejaus tiek, kiek reikia kepimui, tačiau nepadaukinkite.
Bananiniai ledai su braškėmis
Ingredientai (3-4 rutuliukams):
- 2 šaldyti bananai;
- 4 šaldytos didelės braškės.
Gaminimas:
1. Bananus su braškėmis sudedame į maisto trintuvą ir smulkiname, kol viskas tampa košės konsistencijos. Nebūtina susmulkinti iki visiškos tyrės, skanu, kai lieka maži braškių gabaliukai. Jei jūsų turimo trintuvo variklis nėra labai galingas, prieš smulkinimą bananams ir braškėms leiskite kiek atšilti.
2. Ledus dedame ant vaflinio ragelio ar į dubenėlį ir mėgaujamės.
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną pirmadienį „15min“ ieškokite naujų įdomių receptų! Už šios savaitės receptus dėkojame tinklaraščiams @plantasticka ir Valgykime sveikiau