Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 17

Kur Vilniuje ieškoti skanėstų savaitgaliui pasaldinti: 7 puikios vietos

Artėjantis savaitgalis įkvepia pagalvoti ne tik apie tai, ką veiksime, bet ir kuo smaližiausime. Ne veltui kai kurios šeimos net turi tradiciją penktadienio vakarą ar šeštadienio rytą kepti desertą, kuriuo bus galima lepintis porą dienų. Tačiau puiki išeitis, jei neturite laiko ar noro kepti, ypatingą desertą nusipirkti ir taip pasisaldinti gyvenimą. Pasirinkimas Vilniuje išties nemenkas, o mes rekomenduojame kelias patikrintas vietas!
15min idėja: „Desertų klubo“ skanėstai
15min idėja: „Desertų klubo“ skanėstai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

1

„Desertų klubo“ kepykla

Lukas Balandis / BNS nuotr./Asta Petrus
Lukas Balandis / BNS nuotr./Asta Petrus

Kokybiško, gardaus deserto verta išlaukti – tokia nuostata vadovaujasi Asta Petrus, visai neseniai įkūrusi „Desertų klubo“ kepyklą. Kepykla nauja, tačiau pati moteris skanėtų versle ne naujokė – prieš keletą metų su sese jos išleido knygą „Natūraliai saldu“, tuomet jau viena Asta sukūrė desertų prenumeratos projektą, kurį tęsia iki šiol. Dabar jos puoselėjamas skanumynų verslas turi ir savo namus, kurie bet kuriam svečiui atviri porą dienų per savaitę – penktadienį ir šeštadienį.

Lukas Balandis / BNS nuotr./„Desertų klubo“ skanėstai
Lukas Balandis / BNS nuotr./„Desertų klubo“ skanėstai

Šioje vietoje galima rasti dvi kategorijas skanėstų – saldžius ir nesaldžius kepinius (pyragus, keksus, sausainius, pyragėlius, fokačijas, kruasanus...) ir šaldomoje vitrinoje įsitaisiusius konditerijos gaminius – nuo veganiškų kąsnelių iki nuostabių tortų. Pasirinkimas čia didelis, šviežumas garantuotas, aptarnavimas malonus, o ir kainos adekvačios.

Kur

Zietelos g. 3, Vilnius

Darbo laikas

V–VI 9–15 val.

2

Kepykla „Tie Kepėjai“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Donėlė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Laura Donėlė

Tai viena seniausiai dirbančių desertų studijų, nuo pat starto garsėjanti nuostata naudoti kokybiškus ingredientus, nedaryti kompromisų skoniui ir nežaisti su „popsiniais“ dekoro sprendimais. „Tų Kepėjų“ įkūrėja yra Laura Donėlė, į šį verslą prieš keliolika metų nėrusi iš visai kitos srities.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Desertų studijoje „Tie kepėjai“

Šią kepyklą-studiją neblogai žino tie, kas ieško tortų įvairiausioms progoms, tačiau net jei ta proga – tik savaitgalis, čia verta užsukti. Gal pagriebsit keksiuką, gal sausainį, o gal kuris nors tortas bus supjaustytas ir pardavinėjamas gabaliukas. Vitrinoje derinama šios vietos ilgalaikė klasika ir nauji eksperimentai. Tiesa, kainos čia nemažos, kita vertus, gaunate kokybę, o ir neprisivalgote be saiko!

Kur

Tilto g. 6, Vilnius

Darbo laikas

I–V 12–18, VI 12–17 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius