Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„O ką skanaus?“ receptas: kepta anties krūtinėlė su spanguoliu padažu

Antį ar žąsį dažnas mūsų kepame Kalėdoms, tačiau kepta anties krūtinėle galima mėgautis ir paprastą savaitgalį. Į kompaniją šiai paukštienai ruošiame spanguolių padažą – jis nesudėtingas ir čia idealiai dera. Jei patiks, žinoma, galite šį nesudėtingą, tačiau išties įspūdingą patiekalą ruošti ir žiemos šventėms, įvertins visi!
Kepta anties krūtinėlė su spanguoliu padažu
Kepta anties krūtinėlė su spanguoliu padažu / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • anties krūtinėlės (drąsiai skaičiuokite pusę krūtinėlės vienam žmogui);
  • druskos;
  • juodųjų pipirų;
  • 1 stiklinė šaldytų spanguolių;
  • 3 valg. šaukšt. cukraus;
  • 100 ml raudonojo vyno (rinkitės tokį, kokio patys ragautumėt);
  • 5 šalotinių svogūnų;
  • 8 mažos morkytės;
  • 10 nedidelių bulvių;
  • 2 valg. šaukš. medaus.

Pastaba: visus kiekius koreguokite pagal valgančių žmonių skaičių.

Gaminimas:

1. Ruošiame daržoves. Svogūnus užtenka perpjauti pusiau. Bulves ir morkas gerai nušveisti, didesnes bulves perpjauti pusiau. Visas daržoves sudėti į vieną indą, pabarstyti druska ir apipilti medumi, sumaišyti bei dėti 45 min. kepti į orkaitę, įkaitintą iki 190°C laipsnių temperatūros.

2. Tuo metu ruošiame spanguolių padažą. Spanguoles, vyną ir cukrų sudėti į puodą, įpilti 100 ml vandens. Leisti viskam gerai paburbuliuoti, sutirštėti, o alkoholiui išgaruoti. Maždaug 20 min. ir padažas paruoštas.

3. O dabar kepame anties krūtinėlę. Pradžioje ją reikia nusausinti popieriniu rankšluosčiu, odelę įpjauti kvadratėliais ir pabarstyti druska, o pipirais gardinsime tik iškeptą.

4. Krūtinėlę odele žemyn dėti į gerai įkaitintą keptuvę (papildomų riebalų nereikia). Kepkite 3 min., o tada apverskite krūtinėlę ir taip pat kepkite 3 min.

5. Apkeptą anties krūtinėlę dėkite į karščiui atsparų indą ir kiškite į orkaitę 10 min., kur kepa daržovės. Praėjus šiam laikui, išimkite, uždenkite aliuminio folija ir palikite pastovėti 3 min. Per tą laiką sudėkite daržoves į lėkštę.

6. Antieną supjaustykite, dėkite į lėkštę ir apipilkite spanguolių padažu. Skanaus!

Kaip dažnai pavalgius norisi ko nors skanaus? O ką skanaus receptai – apie tokius skonius, po kurių nesinori daugiau nieko, nebent pakartot. Tikiu, kad geri skoniai prasideda nuo rinktinių produktų. Kartais užtenka kelių produktų ir skoniai jau sproginėja burnoje. Tačiau maistas man turi būti ne tik skanus, bet ir gražus. Todėl valgymas – ne vien išgyvenimui. Man tai nauji potyriai, galimybė pažinti skonius, kultūras ir, svarbiausia, bendravimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius