Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Puikus užkandis mažiems ir dideliems – naminės picos „kišenėlės“

Baigiantis pavasariui, čia pat trypčiojant vasarai prasidėjo mokyklinių išvykų, piknikų ir pietų prisėdus ant suolelio metas. Išsikepkite puikų užkandį, kurį bus skanu valgyti iškart, o ir kitą dieną bus galima pasiimti su savimi. Tai lyg ir mažos picos, tik jų formatas kiek kitoks, primenantis tešlos kišenes su skaniu įdaru.
Picos kišenėlės
Picos kišenėlės / Vida Press nuotr.

Keli patarimai prieš pradedant formuoti picos tešlą:

1. Jai tereikia kelių elementarių produktų – miltų, mielių, vandens, druskos ir alyvuogių aliejaus. Miltus rinkitės geros kokybės smulkius kvietinius. Jei patinka, galite išbandyti ir tešlą iš viso grūdo kvietinių miltų arba berti jų tik dalį. Mieles galima rinktis šviežias, galima sausas, o vandenį naudokite drungną. Aliejų į tešlą įminkykite pabaigoje.

2. Tešla šilumoje turi pakilti maždaug per valandą–pusantros (kol tūris padvigubės). Rasite nemažai receptų, kuriuose patariama tešlą kildinti keliolika ar keliasdešimt valandų. Jei turite laiko ir noro eksperimentuoti, palaikykite uždengtą tešlą šaldytuve parą ar net dvi.

3. Padažą picai galima naudoti pirktinį, tačiau tikri entuziastai jo pasiruošia patys (likutį galima užšaldyti). Tam tereikia storadugniame puode alyvuogių aliejuje pakepinti labai smulkiai supjaustytą svogūną, išspausti 2 skilteles česnako, tada supilti kuo geresnės kokybės luptų smulkintų pomidorų skardinę, įberti šaukštelį rudojo cukraus, pagal skonį druskos, pipirų ir džiovintų žolelių – bazilikų ir / ar raudonėlių. Pavirkite keliolika minučių ant nedidelės kaitros.

4. Nenaudokite picai labai lieso sūrio ar „sūrio gaminių“, geriausiai tam tinka natūralaus riebumo mocarela (tinka ir kitas gerai besilydantis sūris).

Ingredientai (8 kišenėlėms):

tešlai:

  • 250 ml šilto vandens;
  • 1 arbat. šaukšt. sausų mielių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 350 g miltų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius