Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusryčiai ar vakarienė būriui – sumuštinių apkepas su kumpiu ir daug tąsaus sūrio

Sumuštiniai – dažnas pusryčių patiekalas ar užkandis išalkus. Savaitgalio proga pasiruoškite šį tą ypatingesnio – orkaitėje keptą sumuštinių apkepą, su kvapniu kumpiu ir daug tįstančio išsilydžiusio sūrio! Vienu ypu paruošite maisto visai šeimai ar būriui bičiulių.
Sumuštinių apkepas
Sumuštinių apkepas / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Ingredientai:

  • 16 riekių patinkančios sumuštinių duonos;
  • 8 griežinėliai patinkančio gerai besilydančio sūrio;
  • 8 griežinėliai virto ar parūkyto kumpio (tinka kiaulienos, jautienos, kalakutienos);
  • 150 g parmezano sūrio, sutarkuoto;
  • 2 valg. šaukšt. švelnių garstyčių;
  • žiupsnis druskos;
  • 12 kiaušinių;
  • 150 ml pieno;
  • 3 valg. šaukšt. Vursterio padažo;
  • gabaliukas sviesto kepimo formai patepti.

Gaminimas:

1. Duonos riekeles plonai aptepkite garstyčiomis. Ant pusės jų dėkite po ploną griežinėlį sūrio ir kumpio, uždenkite likusiomis riekelėmis.

2. Supjaustykite įdarytus duonos keturkampius trikampiais ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą.

3.Kiaušinius išplakite su pienu ir žiupsneliu druskos, o tada užpilkite ant kepimo formoje sudėliotų sumuštinių. Uždenkite folija ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Nudenkite foliją ir pašlakstykite sumuštinius Vursterio padažu, pabarstykite tarkuotu parmezanu.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol viršus bus gražiai paskrudęs. Dalinkite porcijomis ir valgykite ilgai nedelsdami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai