Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgaliui – 2 nuostabūs patiekalai: azijietiška sriuba su kukuliais ir mini tartaletės

Po šventinio maratono organizmui reikia atsigauti, tad pats metas skanauti lengvų, tačiau sočių (nes šaltasis sezonas juk niekur nedingo!) sriubų. Būtent tokios receptą siūlo vienas iš TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjų Gian Luca Demarco. O konditerio Ali Gadžijevo rekomendacija - fantastiškas desertas su karamelizuotomis slyvomis, pagardintas naminiais bananiniais ledais. Neįmanoma atsispirti!
Savaitgalio patiekalai
Savaitgalio patiekalai / TV3 nuotr.

Azijietiška sriuba su mėsos kukuliais

Ingredientai:

  • 1 daržovių sultinio kubelis;
  • 1 pundelis bok choy (kininio bastučio);
  • 1 lapinio kopūsto šakelės (kale);
  • 2 citrinžolės;
  • 1 morka;
  • imbiero;
  • 1 jelapeno pipiras;
  • sojos padažo;
  • balzaminio acto;
  • 400 g smulkintos kiaulienos;
  • 0,5 citrinos;
  • saujelė česnako laiškų;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 česnako skiltelė.

Gaminimas:

1. Stambiai supjaustyti bok choy ir lapinį kopūstą. Šiaudeliais supjaustyti morką. Susmulkinti citrinžoles.

2. Užvirti vandenį su sultinio kubeliu ir įdėti 1 cm dydžio imbiero gabalėlį bei perpjautą pusiau jelapeną.

3. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėti citrinžoles, lapinį kopūstą, bok choy, užpilti šlakelį sojų padažo ir šlakelį balzaminio acto. Šiek tiek apkepinti ir sudėti į puodą.

4. Apkepinti morkas ir taip pat suberti į puodą.

5. Smulkintą kiaulieną sumaišyti su pusės citrinos sultimis, šiek tiek tarkuoto imbiero, smulkintais česnako laiškais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Suformuoti mažus kukulius.

6. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti smulkintą česnaką, tuomet sudėti kukulius ir apkepti iš visų pusių. Tuomet įpilti šlakelį sojos ir sultinio, kad apsemtų iki pusės. Patroškinti, kol pilnai iškeps.

7. Patiekiant pirmiausiai į dubenį dėti kukulius ir užpilti sultiniu su daržovėmis.

TV3 nuotr. /Azijietiška sriuba su mėsos kukuliais
TV3 nuotr. /Azijietiška sriuba su mėsos kukuliais

Mini tartaletės su slyvomis ir naminiais ledais

Ingredientai:

tešlai:

  • 190 g sviesto;
  • 250 g miltų;
  • 20 g cukraus;
  • 50 g pieno;
  • 1 kiaušinio trynys.

karamelizuotoms slyvoms:

  • 7 mėlynosios slyvos;
  • 2-3 šaukštai rudojo cukraus;
  • 30 g sviesto.

kremui:

  • 2 kiaušiniai;
  • 145 g cukraus;
  • 20 miltų;
  • 95 sviesto.

naminiams bananiniams ledams:

  • 4 bananai;
  • cukraus pudros;
  • 200 ml grietinėlės.

Gaminimas:

1. Sviestą išmaišyti su biriais ingredientais iki vientisos masės. Supilti pieną ir kiaušino trynį bei maišyti, kol masė taps blizgi ir vientisa. Leisti tešlai „pailsėti“ apie 1 val. šaldytuve.

2. Rudąjį cukrų supilti į keptuvę ir nemaišant išlydyti. Tuomet įmaišyti sviestą, sudėti pusiau perpjautas slyvas ir sumažinus kaitrą palikti karamelizuotis, kol suminkštės. Keptuvę uždengti.

3. Kremui pakaitinti sviestą. Likusius kremui skirtus ingredientus supilti į indą ir išplakti. Po truputį plakant supilti karštą sviestą.

4. Tešlą iškočioti iki 3-4 cm storio. Formeles ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir padengti tešla. Įdėti karamelizuotą slyvą ir užpilti kremu. Kepti orkaitėje 160°C temperatūroje apie 30 min.

5. Ledams pradžiai sušaldyti smulkiai pjaustytus bananus. Tuomet juos suberti į virtuvinį kombainą ir sumalti iki miltų konsistencijos. Įberti cukraus pudros ir po truputi pilant grietinėlę malti iki vientisos ledų masės.

6. Tartaletes valgyti šiltas su ledais.

TV3 nuotr. /Mini tartaletės su slyvomis ir naminiais ledais
TV3 nuotr. /Mini tartaletės su slyvomis ir naminiais ledais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius