Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgaliui – ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas

Vieniems žmonėms šiomis savaitėmis nei maistui, nei jo gaminimui nesinori skirti pernelyg daug dėmesio, kitus susitelkimas į paprastus, kasdienius dalykus ramina. Jei savaitgalį nutartumėte pasilepinti gardžiu kepiniu, verta išbandyti ukrainietišką pyragą su varške ir obuoliais. Jis saikingai saldus, tad gali tapti netgi vakarienės ar pusryčių (jei kepsite iš vakaro) patiekalu.
Ukrainietiškas pyragas
Ukrainietiškas pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 180 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 130 g cukraus;
  • 3 dideli kiaušiniai;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus ar vanilės pastos;
  • 500 g riebios ar pusriebės varškės;
  • 100 g manų kruopų;
  • žiupsnelis druskos.

karamelizuotiems obuoliams:

  • 200 g saldžiarūgščių obuolių, nuluptų ir supjaustytų pusžiedžiais;
  • 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 30 g sviesto.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai paruoškite obuolius – juos reikia apkepti ir atvėsinti. Plačioje keptuvėje ištirpinkite obuoliams skirtą sviestą, suberkite obuolių griežinėlius ir kepkite po porą minučių iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Berkite cukrų ir dar porą munučių pakepinkite, kol obuoliai švelniai karamelizuosis. Atsargiai perdėkite į dubenį ir leiskite atvėsti.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Nedidelę kvadratinę ar apvalią kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Taip paruoštos formos dugną vienu sluoksniu išklokite karamelizuotų obuolių skiltelėmis. Dabar laikas paruošti tešlą.

3. Į platų dubenį dėkite sviestą, berkite cukrų, vanilinį cukrų (arba pastą) ir šaukštu arba elektriniu plaktuvu išsukite iki purumo.

4. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

5. Trynius lengvai paplakite šakute, o tada supilkite į sviesto bei cukraus masę bei kruopščiai išsukite. Sudėkite varškę (ją prieš tai galite sutrinti atskirame inde, kad nebūtų stambių grūdelių), vėl gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite ir manų kruopas, vėl išmaišykite ir nepergyvenkite, kad masė atrodo labai tiršta.

6. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus su druska iki standumo. Sudėkite išplaktus baltymus į tešlą per 4–5 kartus kaskart švelniai, bet kruopščiai išmaišydami.

7. Paruoštą tešlą supilkite ant kepimo formoje jau sudėtų obuolių, išlyginkite paviršių. Dėkite į orkaitę ir kepkite 30–40 min., kol viršus bus gražiai rusvas.

8. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite bent valandą atvėsti skardoje, nes pyragas bus labai trapus. Vėsdamas jis sustandės. Jei nesuvalgysite tą pačią dieną, likučius pridengę laikykite šaldytuve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius