Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingai paprasta: sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu

Epitetas „skandalingai“ pavadinime figūruoja neatsitiktinai – paruošti šias nesaldžias lazdeles itin paprasta, o ėmus valgyti NEĮMANOMA sustoti. Traškios, pagardintos sūriu ir česnaku jos gali tapti puikiu užkandžiu, kuris dar ir puikiai atrodo patiektas ant stalo. Išbandykite!
Sūrio lazdelės
Sūrio lazdelės / Vida Press nuotr.

Ingredientai (apie 40–50 lazdelių):

  • 1 pakuotė šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 160 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio (galite naudoti lietuvišką atitikmenį – „Džiugo“ sūrį ar itališką parmidžaną. Pastarąjį dėl pikantiškesnio skonio pabandykite maišyti su dalimi pekorino sūrio);
  • 1/2 arbat. šaukšt. džiovinto česnako miltelių (galite keisti 2 skiltelėmis česnako, tik jis labiau jausis ir sunkiau pasiskirstys);
  • didelis žiupsnis smulkios jūros druskos.

Gaminimas:

1. Prieš formuojant lazdeles, šaldytai tešlai leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 20 min.

2. Tuo metu paruoškite sūrį. Sutarkuokite jį kuo smulkiau – taip jis geriau lips prie tešlos. Suberkite į dubenį, ten pat berkite ir druską bei česnakų miltelius (ar sutrintas česnako skilteles) ir labai gerai išmaišykite.

3. Pasiruoškite švarų, lygų paviršių ir vienodu sluoksniu berkite ant jo pusę tarkuoto sūrio, o tada ant jo vienu sluoksniu sudėkite jau kiek atšilusius tešlos lakštus. Tuomet ant jų viršaus berkite likusį sūrį ir pernelyg nespausdami šiek tiek pakočiokite kočėlu – svarbu, kad sūris kuo geriau priliptų.

4. Labai aštriu peiliu pjaustykite tešlą maždaug 1 cm pločio juostelėmis, o tada kiekvieną jų kelis kartus persukite. Sudėkite šias lazdeles ant sausos medinės lentelės ir dėkite dar pusvalandžiui į šaldytuvą.

5. Išdėliokite atšalusias lazdeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų ir dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10–12 min., kol lazdelės taps auksinės spalvos. Valgykite iškart, kitai dienai netaupykite, nes lazdelės skaniausios šviežios.

Vida Press nuotr./Sūrio lazdelės
Vida Press nuotr./Sūrio lazdelės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius