Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Strelkabelka receptas: kepti vištos sparneliai su čiobreliais

Tai receptas, kuris priklauso kategorijai „labai lengva“, todėl net nėra, apie ką daug rašyti, pagal jį reikia gaminti ir valgyti. Receptas paimtas iš knygos „Kitchen Diaries II“. Ją vėl prisiminiau, kai nusprendžiau pagaliau išmokti susidaryti savaitės valgiaraštį ir apsipirkti tik kartą per savaitę, taip nuimant nuo savęs spaudimą galvoje „o ką aš šiandien valgysiu?“.
Kepti vištos sparneliai su čiobreliais
Kepti vištos sparneliai su čiobreliais / Strelkabelka nuotr.

Dabar apie tai galvoju tik kartą per savaitę, kai sudarinėju valgiaraštį. Ir, aišku, dar sutaupau laiko, kurį anksčiau praleisdavau bevaikščiodama ir stovėdama eilėse parduotuvėje.

Darbo dienomis neturiu noro ilgai būti virtuvėje, todėl Nigelo Slaterio knygos receptai dėl savo paprastumo tam puikiai tinka. Be to, pagaliau juk reikia išbandyti visas tas knygas, kurias turiu namie.

Ingredientai (3–4 asm.):

  • 1 kg vištos sparnelių.

Marinatui:

  • 2 valg. šaukšt. šviežių čiobrelių (džiovinti irgi tinka);
  • 2 česnako skiltelės;
  • 4 valg. šaukšt. medaus;
  • aitriosios paprikos (čili) pagal skonį;
  • 1/2 citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Vištos sparnelius sukapojame į tris dalis. Sparnų galiukų nenaudojame – juos metame lauk arba užšaldome sultiniui. O visą kitą sudedame į dubenį.

2. Visus marinato ingredientus sumalame elektriniu virtuvės kombainu ir užpilame ant sparnelių. Paliekame pasimarinuoti bent jau valandai. Idealiu atveju – per naktį.

3. Sparnelius ir marinatą supilame į kepimo indą. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol sparneliai gražiai apskrunda ir iškepa, o marinatas sutirštėja. Jo nepamirškite vėliau užpilti ant iškepusių sparnelių.

Strelkabelka nuotr./Kepti vištos sparneliai su čiobreliais
Strelkabelka nuotr./Kepti vištos sparneliai su čiobreliais

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius