2021 03 21

Anglijoje gyvenanti Justina virtuvę atnaujino pati: pasirinkusi sodrią žalią spalvą sulaukė gausybės komplimentų

Justina Razživina gyvena Anglijoje jau 11 metų. Kadangi įvestas karantinas suteikė galimybę kurį laiką pabūti namuose, Justina nusprendė – laikas užsiimti nauju virtuvės įvaizdžiu.
Justinos virtuvė prieš ir po
Justinos virtuvė prieš ir po / Asmeninio archyvo nuotr.

Ji sako, kad niekada gyvenime nėra nieko remontavusi ar dažiusi, tačiau pirmoji patirtis buvusi sėkminga, todėl galvoje kirba naujos idėjos atnaujinti ir kitus kambarius.

„Kadangi turėjau laisvą savaitę, nusprendžiau jos veltui nepraleisti ir ką nors namuose pasikeisti. Planavau tik persidažyti spinteles, taip pat sienas – juk per savaitę laiko nelabai ką daugiau padarysi. Kai buvo pirmas karantinas, visi tvarkėsi kiemus, su antru karantinu visi persimetė į vidų“, – juokiasi Justina prisimindama remonto pradžią.

Sodriai žalia spalva visiškai pakeitė interjerą

Nusidažiusi sienas, Justina pradėjo rinktis spalvas spintelėms. Sako, kad iškart žinojo, jog jas dažys žaliai.

„Tiesiog dievinu žalią spalvą, be to, kolekcionuoju varles, todėl tų žalių atspalvių pas mus namuose yra tikrai daug“, – juokiasi pašnekovė, kurios kolekcijoje yra net 1000 varlių.

Asmeninio archyvo nuotr. /Justinos virtuvė po atnaujinimo
Asmeninio archyvo nuotr. /Justinos virtuvė po atnaujinimo

Kai Justina nuvažiavo rinktis dažų, pamatė, kad norimų dažų nei su žiburiu nerasi – Anglijoje sodri žalia spalva šiemet populiari.

„Tačiau pačioje parduotuvėje buvo maišomi žalios spalvos dažai, kurių atspalvių buvo beveik 150. Nusipirkau sumaišytus dažus, kurie atrodė tinkami, tačiau kai tik pabandžiau dažyti, pamačiau, kad spalva tragiška. Sėdau į taksi ir skubėjau pirkti kitų dažų! Spalva šį kartą tiko. Džiaugiuosi, kad dažai buvo tokie, jog man nereikėjo spintelių nei šlifuoti, nei gruntuoti“, – sako Justina, įvairių dažymo subtilybių ir patarimų atradusi Youtube kanale.

Procesas buvo nesudėtingas – ji nusiplovė spinteles, nudažė dviem sluoksniais dažų ir buvo patenkinta rezultatu, tačiau netyčia užtiškęs vanduo iškart paliko žymes.

„Tada skubėjau atgal į parduotuvę ieškoti lako. O svarbiausia tai, kad rinkausi matinio atspalvio dažus, tad ir lako reikėjo matinio. Galutinis rezultatas buvo tikrai džiuginantis. Nors anksčiau neteko užsiimti jokiais remonto darbais, neturiu nieko bendro su menais ir kūryba, tačiau esu patenkinta virtuvės pokyčiais. Sesers paskatinta įkėliau savo virtuvės atnaujinimą į feisbuko grupę „Prieš ir po“ ir negalėjau patikėti, kad sulaukiau tik teigiamų komentarų.“

Asmeninio archyvo nuotr. /Justinos virtuvė po atnaujinimo
Asmeninio archyvo nuotr. /Justinos virtuvė po atnaujinimo

Pataria nebijoti ryškių spalvų

Nusidažiusi sienas ir spinteles, Justina sako pamačiusi, kad norisi daugiau pokyčių. Tad viskas baigėsi tuo, kad paskambinusi broliui jo paprašė sudėti naujas grindis, plyteles, o galiausiai pasirinko ir naują stalviršį, atnaujino buitinę techniką.

„Eilinį kartą pasižiūrėjau Youtube, kaip reikia lupti senas plyteles, nusilupau jas, nusišlifavau sienas, tada vėl viską išdažiau baltai, paruošiau jas plytelių klojimui. Įsigijau naują baltą stalviršį, kuris žymiai geriau tiko naujame interjere.

Teko pačiai ir plytelių tarpus užteplioti (juokiasi). Tikrai buvo momentų, kai pasakydavau sau, kad daugiau jokių remontų nedarysiu. Galiausiai viską užbaigiau, ir rezultatas tikrai tenkina“, – sako Justina. Ji juokauja, kad sūnui ypač patiko remontas, nes kol vyko elektros instaliacijos darbai, jis galėjo kasdien valgyti picą.

Justina prisimena, kad anglas meistras, kuris padėjo su elektros instaliacija, sakė, kad pirmą kartą mato tokią žalią virtuvę, o ir darbe visi nustebdavo išgirdę, kad Justina pati darosi remontą ir dar viską dažo žaliai. Tiesa, tie, kurie pažįsta Justiną, žinojo, kad virtuvė bus žalia, be to, ji sulaukusi ir komentarų, kad bus tamsu, mažiau erdvės.

Asmeninio archyvo nuotr. /Justinos virtuvė po atnaujinimo
Asmeninio archyvo nuotr. /Justinos virtuvė po atnaujinimo

„Aš toks žmogus – jeigu pas visus yra padaryta vienaip, man norisi kitaip. Standartiniai rudi, balti, pilki, juodi atspalviai ne man. Sau pasakiau, kad mano namuose nebus taip, kaip pas visus, – man norisi kažko kito. Ir kitiems patariu – nebijokite būti kitokie.

Mano virtuvėje dabar tikrai kur kas šviesiau ir erdviau, – sako Justina. – Patarčiau nebijoti atnaujinti namų, net jeigu to niekada nesate darę. Ir pati remontuodama namus patyriau ne vieną kuriozą, apie statybines medžiagas nieko nenusimaniau, prašiau brolio pagalbos, todėl patarimas iš šono tikrai naudingas!

Pusiaukelėje, maniau, viską mesiu, tačiau kadangi pradėjau, norėjau užbaigti. Kol dirbi – sunku, o kai pamatai rezultatą, jau galvoji, o ką dar atnaujinti?“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius