Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 24

Jurgita iš Panevėžio rajono: „Savo kiemą kuriu jau 20 metų. Tai – palaima sielai“

Kiemas, namų aplinka yra nesibaigianti kūryba. Tuo įsitikinusi Jurgita Vidugirytė iš Panevėžio rajono, savo namų aplinką puoselėjanti jau apie dvi dešimtis metų. „Labai džiaugiuosi tuo, ką padariau, tuo, kad rezultatas matosi. Tai – palaima sielai“, – sako Jurgita.
Jurgita iš Panevėžio rajono savo kiemą kuria jau 20 metų
Jurgita iš Panevėžio rajono savo kiemą kuria jau 20 metų / Asmeninio archyvo nuotr.

Kiemą Jurgita puoselėja ir kuria ne naujuose namuose, tai – jos gimti namai, kur iki šiol gyvena kartu su tėvais.

„Gyvenu čia jau daugiau kaip 50 metų, tačiau kiemo kūryba prasidėjo maždaug prieš 20. Kodėl? Nes norėjosi susimažinti daržus“, – juokiasi moteris ir priduria, kad lydėjo ir dar vienas noras – norėjosi jaukios, gražios aplinkos.

Jurgita pasakoja, kad 25 arų plote seniau buvo vien tik daržai, o to, kaip kiemas atrodė tada ir dabar, net nėra ko lyginti.

„Po truputį aplink namą ėmiau kurti gėlių darželius. Taip pat viskas prasidėjo nuo pušų, kurias esu įsimylėjusi ir jų prisodinau kieme. Taip viskas plėtėsi, tobulėjo“, – kalbėjo pašnekovė.

Į kiemo kūrimo procesą įsijungė ir tėvai. Jurgita juokauja, kad jie neturėjo kito pasirinkimo. Moters tėčio rankomis sumeistrautas ir ne vienas kiemo dekoro elementas, o kai kam panaudoti namuose buvę daiktai.

Be to, moteris labai mėgsta akmenis, tad ir jų kieme netrūksta: „Tempiau juos iš visur, iš kur tik galėjau.“

Jurgitos ir jos tėvų namai – greta miško, kuris buvo apleistas. Todėl jo prieigas – kiek matosi iš kiemo – moteris sutvarkė pati.

Jurgitos kieme auga daugiausia žieminiai augalai, kuriais vasaromis paprasčiau rūpintis: „Jie įsišaknija ir nedžiūsta, nes vasaros juk karštos, o pakankamai vandens pas mus nėra. Nėra kuo laistyti. Bet nežinau, kas liks po tokios karštos šių metų vasaros. Augalai tikrai nukentės.“

Moteris sako, kad leisti laiką tvarkingame, jaukiame kieme patinka ir jai pačiai, o jei kažkas, pamatęs kiemą, taip pat nori susikurti savąjį – moterį tai džiugina: „Nors darbo čia, žinoma, yra daug. Daugiausia jo – pavasarį ir vasarą. Bet netrūksta ir kitais metų laikais.“

Asmeninio archyvo nuotr. /Jurgita iš Panevėžio rajono savo kiemą kuria jau 20 metų
Asmeninio archyvo nuotr. /Jurgita iš Panevėžio rajono savo kiemą kuria jau 20 metų

Konkursą „Мano kiemas“ remia japoniškų profesionalių įrankių ir sodo technikos gamintojas „Мakita“.

Visi konkurso dalyviai turi galimybę laimėti 500 eurų vertės Makita“ kelioninį akumuliatorinį kompresorinį maisto šaldytuvą, kuris šaldo iki -18 °C arba šildo iki +60 °C, nepriklausomai nuo išorės temperatūros! Šaldytuvas veikia iš trijų energijos šaltinių: nuo 18V akumuliatoriaus, AC arba DC srovės.

5 dalyviai bus apdovanoti prizais – „Makita“ termosais ir akiniais.

Apie konkurso sąlygas skaitykite ČIA.

„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas
„Makita“ nuotr./Konkurso „Mano kiemas“ pagrindinis prizas

Visus negalinčius atsispirti įvairioms apželdinimo idėjoms, besidomintiems dailaus kraštovaizdžio kūrimu ar tiesiog norintiems pasidalinti savo sukurtos, akį traukiančios aplinkos idėjomis, kviečiame dalyvauti konkurse „Мano kiemas“. Konkurso taisyklės: 1. Pildykite anketą prisegdami savo kiemo, sodybos nuotraukas ar vaizdo įrašus. 2. Aprašykite, per kiek laiko sukūrėte savo kiemo aplinką, kaip puoselėjate savo sodybą, sodą, gėlyną, bei kuriame mieste ar rajone tas sukurtas grožis yra. 3. Būtinai parašykite savo vardą, pavardę, telefono nr., kad galėtume su jumis susisiekti.
Ačiū, kad dalyvaujate!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius