Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 15

Tinklaraštininkė Vaida atnaujino visus namus: „Tamsią palėpę pavertėme šviesiu ir jaukiu darbo kambariu“

Tamsios palėpės renesansas – Vaida Cegle sako, kad nenaudojamas kambariukas šiandien atlieka net kelias funkcijas: tai ne tik jaukus darbo kambarys, bet ir grožio bei stiliaus kampelis – drabužių spinta.
Palėpės renesansas
Palėpės renesansas / Asmeninio archyvo nuotr.

Su 15min GYVENIMO skaitytojais Vaida ne kartą dalijosi įvairiais mados derinukais, tačiau šiuo metu ji domisi ne tik mada, bet ir veda mokymų kursus bei užsiima interjeru, o tai atskleidžia Home by Vaida instagramo paskyroje.

„Šiandien mes džiaugiamės svajonių namais“, – sako Vaida, pasidalinusi savo naujų namų interjeru ir atnaujinimo paslaptimis – šeima daug ką darė savo rankomis.

„Namas nebuvo naujas, norėjome drobės, su kuria galėtume dirbti, įsirengti taip, kaip norime, užuot viskas jau būtų sudėliota. Didžiausias darbas buvo palėpės įrengimas.

Tik nusižiūrėję šį namą, jau žinojome, ką norime keisti ir kaip. Iš praktiškai nenaudojamos palėpės/sandėliuko gimė svajonių kambarys!

Viena palėpės pusė virto darbo kambariu, kita - mano rūbų spinta bei mielu moterišku darbo kampeliu. Taip pat keitėme grindis visame name į baltas bei visiškai pertvarkėme virtuvę. Šiuo metu liko atnaujinti tik vonią, bet šią pertvarką kuriam laikui atidėjome“, – sako pašnekovė.

Asmeninio archyvo nuotr. /Tinklaraštininkės Vaidos atnaujinti namai
Asmeninio archyvo nuotr. /Tinklaraštininkės Vaidos atnaujinti namai

– Ar interjerą kūrėte patys?

– Taip, viską šiuose namuose kūrėme patys. Kadangi turiu aistrą tiek madai, tiek interjerui, pati rinkau tiek spalvinę gamą, tiek baldus, tiek įvairias detales. Žinoma, dar nemažai noriu pakeisti, nes keletą baldų parsivežėme iš senojo būsto, bet viskas su laiku. Kadangi šiuo metu intensyviai dirbu, interjero reikalai vyksta šiek tiek lėčiau.

– Koks interjero stilius jums prie širdies? Kaip renkatės daiktus, baldus, interjero detales?

– Aš dievinu šviesias spalvas interjere, tad ne veltui rinkausi sudėti baltas grindis visame name – taip būsto erdvės akimirksniu prašviesėjo.

Šiuo metu man prie širdies gaminiai iš bambuko, ypač patinka bambukiniai vazonai. Taip pat dievinu prancūzišką stilių, ypač prancūziškas lovas. Su laiku noriu atnaujinti miegamojo baldus ir integruoti šiek tiek prancūziško stiliaus.

Dažniausiai mintyse susidėlioju, kaip atrodys kambarys, tada pasidarau „moodboard“ ir taip renkuosi daiktus. Žinoma, pasitaiko ir spontaniškų pirkinių, tiesiog pamačius kažką gražaus namams nuperku, bet svarbu, kad tas daiktas tiktų vienam ar kitam kambariui.

– Ką patartumėte pasiryžusiems kardinaliems namų pokyčiams? Ar visad reikalingos didelės išlaidos?

– Visada esu už namų pokyčius! Nors pats renovacijos procesas gali būti tikrai varginantis, tačiau neabejotinai verta.

Mano svarbiausias patarimas – planuokite laiką. Jei sutarėte su darbininkais, kad galutinė darbų pabaigimo diena yra, pavyzdžiui, mėnesio galas, tai pasilikite papildomai bent savaitę. Mums teko dar bent savaitę ar net dvi „gyventi“ su darbininkais, nes šie užtruko daug ilgiau, nei viskas buvo planuota, o mums jau teko palikti kitą būstą.

Asmeninio archyvo nuotr. /Tinklaraštininkės Vaidos atnaujinti namai
Asmeninio archyvo nuotr. /Tinklaraštininkės Vaidos atnaujinti namai

Taip pat patarčiau planuoti interjerą iš anksto, kad neužpultų tiesiog gražių tarpusavyje nedarančių daiktų pirkimo manija. Patikėkite žinau, kaip norisi viską pirkti, įsigijus savo namus. Rimta renovacija kainuoja nemažai, ypač samdant darbininkus, tačiau esant nedideliam biudžetui, drąsiai galima pakeisti namus tiesiog parenkant tam tikras detales.

Kadangi nusprendėme vonios renovaciją atidėti, nusprendžiau kuriam laikui šį kambarį atnaujinti už nedidelį biudžetą: tiesiog uždėjau specialias prilipinamas grindų plyteles, pakeičiau tokias detales, kaip muilinė, tualetinio popieriaus laikiklis, vonios užuolaidos - ir jau skirtumas didžiulis! Tai kainavo ne daugiau nei 60–70 svarų. Beje, ateityje turiu planų plėstis ir padėti interjerą planuoti ir kitiems.

Kviečiame pažiūrėti, kaip Vaida atnaujino namus – prieš ir po!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius